Trump salută alături de Macron o relaţie ”care nu poate fi ruptă” între SUA şi Franţa

I.g. | 13.07.2017

Donald Trump salută o relaţie ”care nu poate fi ruptă” între SUA şi Franţa. Între cele două ţări există ”dezacorduri ocazionale”, dar ”acest lucru nu perturbă prietenia care datează de la Revoluţia americană”, a spus Trump.

Pe aceeași temă

 

”O mulţime de oameni uită că Franţa ne-a ajutat să ne obţinem independenţa”, a mai subliniat Trump, joi seara, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său francez Emmanuel Macron.

 

Donald Trump a salutat totodată angajementul Franţei de a lupta împotriva terorismului şi de a reduce birocraţia, un obiectiv pe care-l împărtăşeşte. Liderul SUA a abordat şi unul dintre domeniile de dezacord. Statele Unite s-au angajat în apărarea mediului, a spus Trump, în pofida deciziei sale de a retrage Washingtonul din Acordul de la Paris, un acord universal în lupta împotriva modificărilor climatice.

 

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, alături de Trump, că au convenit să coopereze la o foaie de drum în Siria postbelică şi că sunt în mare parte în acord pe tema securităţii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu, scrie News.ro. Macron a recunoscut că există disensiuni profunde cu administraţia Trump pe tema Acordului de la Paris, dar a subliniat că a putut să discute cu Trump despre cea mai bună modalitate de a lupta împotriva unei ”ameninţări mondiale cu inamici care încearcă să ne destabilizeze”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22