Trump vrea masuri dure pentru straini: Acces la telefoane mobile si la parole pe site-uri

E.b. | 05.04.2017

Trump pregateste masuri dure pentru toti strainii care viziteaza SUA: Vor trebui sa dea acces la telefoanele mobile si parolele pe reteleFoto: Homeland Security

Pe aceeași temă

 
 

Strainii care merg in vizita in SUA ar putea fi obligati sa le ofere agentilor de frontiera acces la telefoane, la conturi pe site-uri de socializare si sa fie intrebati despre ideologiile lor, masurile aplicandu-li-se inclusiv cetatenilor britanici si germani, conform ziare.com.

 

Presedintele Donald Trump a promis de mult timp consolidarea masurilor de securitate. Administratia de la Washington a adoptat interdictii temporare vizand cetatenii unor state din Orientul Mijlociu si din Africa, dar implementarea masurilor a fost blocata de instante judiciare federale.
 


Insa Administratia Donald Trump pregateste revizuirea intregului sistem de control la frontiere. In cadrul masurilor, strainii care vor vrea sa ajunga pe teritoriul american ar putea fi obligati sa le ofere politistilor de frontiera acces la telefoanele mobile, parolele la site-uri de socializare si date despre activele detinute, informeaza Wall Street Journal.

 

Masurile li s-ar putea aplica inclusiv cetatenilor din cele 38 de tari care nu au nevoie de vize pentru a calatori in Statele Unite. Printre acestea se numara aliati apropiati ai SUA precum Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia si Australia.

 

"Obiectivul este sa ne dam seama cu cine comunica o persoana", a explicat un oficial din cadrul Departamentului american pentru Securitatea Interna.

 

"Am putea intreba, spre exemplu: ce site-uri accesati si daca puteti sa ne oferiti parolele site-urilor de socializare?. Daca nu ofera aceste informatii, atunci o persoana nu va putea intra in Statele Unite", afirma in februarie, in Congres, John Kelly, secretarul american pentru Securitatea Interna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22