Trupele lui Assad recuceresc teritoriile rebelilor, cu sprijinul avioanelor rusesti

Paul Cristescu | 12.10.2015

Avioanele rusesti au desfasurat minim 20 de atacuri asupra orasului Kafr Nabuda din provincia Hama din vestul Siriei si sute de proiectile au lovit zona. Armata siriana si luptatorii Hezbollah au participat la lupte reocupand o buna parte din teritoriile cucerite de rebeli.

Pe aceeași temă

 

Fortele loiale presedintelui Bashar Al-Assad au recucerit teritoriul cu ajutorul interventiilor rusesti, intorcand avansul rebelilor facut anul acesta, informeaza Reuters, conform Hotnews.


Fortele pro-guvernamentale, inclusiv grupul Hezbollah, au capturat partea de sud a orasului Karf Nabuda, a declarat un membru al Observatorului Sirian."Sunt cele mai violente batalii din partea de nord a Hamei de la inceperea operatiunilor. Orasul Kafr este foarte important din punct de vedere strategic" a mai adaugat acesta.

 

Opozitia siriana boicoteaza negocierile de pace

 

Gruparea siriana de opozitie Coalitia Nationala a anuntat, duminica, ca va boicota negocierile de pace propuse de trimisul ONU Staffan de Mistura. Refuzul de a participa la negocieri este o consecinta a temerilor grupului de opozitie cu privire la loviturile aeriene ale Rusiei in Siria.
 

Coalitia Nationala "a decis sa nu participe in grupurile de lucru consultative si considera ca aderarea la comunicatul de la Geneva si la rezolutiile Consiliului de Securitate ONU precum si incetarea agresiunii ruse sunt baza reluarii procesului de negociere", se arata intr-un comunicat citat de France24, relateaza ziare.com


Pe baza Comunicatului de la Geneva din 2012 s-au intocmit principiile de baza ale unui acord de pace in Siria, inclusiv formarea unui organism de guvernare de tranzitie, cu puteri executive. Opozitia sustine ca presedintele Bashar al-Assad nu poate ramane in perioada de tranzitie in nicio formula, insa regimul acestuia sustine ca plecarea presedintelui nici nu se pune in discutie.
 

De Mistura a propus in iulie formarea de grupuri de lucru compuse din reprezentanti ai Opozitiei si Guvernului care sa discute chestiuni precum protejarea civililor, insa aceste discutii nu au reusit sa inceapa. Opozitia e dezamagita de natura consultativa a propunerii si considera ca acestea nu sunt adevarate negocieri de pace.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22