Trupele ruse asediază orașul Avdivka din regiunea Donețk, încercând să-l încercuiască

L. G. | 22.03.2023

Orașul Avdivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei este supus atacurilor grele din trupelor rusești cu artilerie și rachete, potrivit șefului administrației militare locale.

Pe aceeași temă

Orașul Avdivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei este supus atacurilor grele din trupelor rusești cu artilerie și rachete, potrivit șefului administrației militare locale.

Avdivka, un oraș cu un mare combinat siderurgic, aflat la nord de Donețk, a fost bombardat în mod constant de când a început invazia rusă. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni atacurile terestre în și în jurul lui s-au intensificat.

Oficialii ucraineni spun că orașul ar putea deveni un al doilea Bahmut, orașul în cea mai mare parte abandonat în care forțele ucrainene și se luptă de luni de zile în prezent ambele tabere aflându-se într-un impas sângeros.

Administratorul militar al orașului, Vitalii Barabash a declarat pentru CNN că „situația se schimbă cu adevărat”.

„Sunt mai multe bombardamente, atacuri masive, mai multe rachete sunt lansate asupra orașului. Numărul de operațiuni de asalt în jurul orașului crește, de asemenea, de mai multe ori. Există mai multe bombardamente poziționale, mai multe atacuri cu rachete, aeriene și cu rachete, atât în oraș și ale pozițiilor din jurul lui”, a spus Barabash.

Barabash a spus că au avut loc bombardamente masive în partea centrală a orașului marți seara. În restul nopții, a spus el, s-a înregistrat un „relativ calm”.

Cu toate acestea, linia de apărare din jurul orașului a fost „bombată toată noaptea”.

„Au fost bombardamente grele, iar luptele cu arme de calibru mic au avut loc în toate direcțiile, dinspre sud și nord”.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare geolocalizate în ultima săptămână indică faptul că forțele ruse s-au apropiat de rutele de acces din Avdivka spre nord și vest.

Barabash a spus că miercuri dimineața au avut loc mai multe atacuri cu obuze și artilerie, care au o ucis o femeie.

Evacuările civililor continuă, dar ieșirea din oraș este un „drum al morții”, cu porțiunea de drum monitorizată de trupele ruse care „deschid imediat focul”, a spus Barabash.

El a adăugat că 180 de persoane au părăsit orașul în ultimele trei săptămâni, iar oficialii ucraineni estimează că în Avdivka au mai rămas aproximativ 2.000 de oameni. Printre ei, potrivit lui Barabash, se numără și șase copii. Un copil a fost evacuat marți, iar autoritățile plănuiesc să evacueze un altul miercuri.

Battle for Avdiivka reveals bigger power game in eastern ...

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22