Turcia: Atentat comis de o femeie. Cel puţin doi morţi şi 16 răniţi în urma unei explozii

E.b. | 24.11.2016

Cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alţi 16 au fost răniţi într-o explozie produsă joi în parcarea unei clădiri guvernamentale din oraşul Adana, din sudul ţării au anunţat autorităţile, citate de Associated Press.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Atacul cu bombă în care au fost ucişi joi doi oameni în oraşul turc Adana a fost comis, probabil, de militanţi PKK, a declarat ministrul turc al Muncii, Mehmet Muezzinoglu, citat de Reuters. El a precizat că 21 de oameni au fost răniţi, cinci dintre ei grav.

 
Guvernatorul de Adana, Mahmut Demirtas, a declarat pentru agenţia de presă Anadolu că deflagraţia a avut în apropiere de intrarea în biroul său şi a sugerat că ar fi fost un atac sinucigaş comis de o femeie. Pe de altă parte, Hurriyet scrie că a fost vorba de un atentat cu maşină-capcană, conform News.ro.

 

Mai multe maşini din parcare au luat foc, iar clădirea guvernamentală a fost avariată, după explozie.

 

Ministrul pentru afaceri UE, Omer Celik, a afirmat pe contul său de Twitter că explozia produsă în faţa biroului guvernatorului din Adana a fost un atac terorist.

 

Teroarea condamnabilă continuă să vizeze poporul nostru”, a spus Celik. “Ne vom continua lupta împotriva terorismului până la sfârşit, în numele umanităţii”, a adăugat el.

 

Atacul este cel mai recent dintr-o serie de atentate comise de militanţii kurzi din PKK sau de membri organizaţiei Statul Islamic, ce afectează Turcia de peste un an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22