Turcia: Cel puţin trei morţi şi 25 de răniţi, după ce o maşină-capcană a fost detonată

E.b. | 15.08.2016

Rebelii kurzi au detonat luni o maşină-capcană la un post de control în trafic al poliţiei, în sud-estul Turciei, omorând doi poliţişti şi un copil şi rănind alte 25 de persoane, au anunţat oficiali locali, relatează The Associated Press. Biroul guvernatorului Diyarbakirului a anunţat că opt poliţişti au fost răniţi în atac.

Pe aceeași temă

 

 

Atacul a vizat un post de control al poliţiei din trafic situat pe o autostradă care asigură legătura între oraşul Diyarbakir şi localitatea Batman, potrivit agenţiei de presă Anadolu, preluată de News.ro.

 

Explozia a provocat un crater uriaş în autostradă. În imagini difuzate de televiziuni, apare o clădire de trei etaje puternic avariată de explozie.

 

Oficiali au atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Biroul guvernatorului Diyarbakirului a anunţat că opt poliţişti au fost răniţi în atac.

 

Confruntări armate între PKK şi forţe de securitate turce au fost reluate anul trecut, după prăbuşirea unui armistiţiu. PKK a vizat în mod frecvent poliţia sau armata în atacuri cu dispozitive explozite improvizate plasate la marginea drumului sau cu maşini-capcană.

 

Un val de atacuri PKK a vizat săptămâna trecută poliţişti şi militari în sud-estul ţării, o regiune cu populaţie majoritar kurdă, inclusiv la Diyarbakir. În aceste atacuri au fost ucise cel puţin 12 persoane. Comandantul PKK Cemil Bayik a ameninţat săptămâna trecută, prin intermediul presei kurde şi turce, cu o intensificare a atacurilor vizând poliţia.

 

Atacul de luni are loc în contextul în care PKK marchează începutul campaniei sale militare din 1984 prin atacuri asupra forţelor paramilitare din cadrul poliţiei în două oraşe - Eruh şi Semdinli - din sud-estul ţării.

 

Peste 600 de membri ai forţelor turce de securitate şi mii de militanţi PKK au fost ucişi de la reluarea ostilităţilor cu PKK anul trecut, potrivit agenţiei Anadolu. Asociaţii în domeniul drepturilor omului afirmă că sute de civili au fost ucişi în aceste confruntări.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22