Turcia demite 88 de angajati ai ministerului de Externe

Vlad Toma | 28.07.2016

Epurarile declansate in Turcia in urma puciului esuat din 15 iulie fac noi victime. Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a anuntat recent ca Turcia a demis 88 de angajati ai ministerului de Externe, conform Reuters.

Pe aceeași temă

 

Autoritatile turce au demis din functii sau arestat peste 60.000 de persoane pana in prezent. 2700 de judecatori si de procurori au fost arestati in primele ore dupa lovitura de stat esuata. A urmat epurarea catorva mii de militari, profesori, politisti etc Profesorilor universitari turci li s-a interzis sa paraseasca tara pana la noi ordine.

 

Printre militarii arestati se numarau Ali Yazici, consilier militar al președintelui Erdogan, și generalul Bekir Ercan Van, comandantul bazei militare de la Incirlik, baza folosita de SUA pentru atacurile contra Statului Islamic.

 

Au fost disponibilizati de asemenea zeci de angajati ai guvernului si ai serviciilor secrete.

 

Au fost inlaturati din functie peste 7800 de ofiteri de politie, printre acestia numarandu-se mai multi ofiteri de rang inalt.

 

Zeci de posturi de televiziune si radio au ramas fara licentele de emisie. Au fost emise de asemenea mandate de arestare pentru zeci de jurnalisti, considerati opusi regimului aflat la putere.

 

 

Turcia a declarat stare de urgenta pentru urmatoarele 3 luni, decizand suspendarea temporara a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

 

Erdogan a anuntat de asemenea, la cateva zile dupa lovitura de stat esuata, ca va promulga reintroducerea pedepsei cu moartea daca Parlamentul turc va vota o astfel de lege, la cererea sustinatorilor sai care vor sa se razbune pe pucisti pentru cei care si-au pierdut viata in timpul evenimentelor din 15 iulie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22