Turcia negociază cu Ucraina și Rusia deschiderea unui coridor pentru a exporta cerealele din Ucraina

L. G. | 26.05.2022

Negocierile dintre Turcia, Rusia şi Ucraina sunt „în desfăşurare” în vederea deschiderii unui coridor prin Bosfor pentru a exporta cerealele din Ucraina, a declarat un oficial turc de rang înalt.

Pe aceeași temă

„Turcia negociază atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina cu privire la exportul de cereale din Ucraina”, a declarat oficialul turc de rang înalt sub protecţia anonimatului, relatează The Guardian, citată de News.ro.

 

Un coridor destinat exportului de cereale ar urma să fie deschis din Turcia, aşadar a existat o cerere astfel încât aceste cereale să ajungă pe pieţele vizate, a mai spus oficialul.

 

”Negocierile sunt încă în desfăşurare”, a adăugat el.

 

Alte două surse au confirmat că Turcia este în negocieri pentru expedierea cerealelor din Ucraina. Deşi este membră NATO, Turcia a fost percepută ca fiind mai ”neutră” decât alţi membri ai Alianţei Nord-Atlantice, a afirmat o altă sursă.

 

”Turcia este pregătită să contribuie la un fel de proces de monitorizare a acestor exporturi din Odesa prin Marea Neagră, deoarece Turcia deţine în mod tradiţional foarte multă putere în Marea Neagră şi este dispusă să ajute”, a mai dezvăluit un alt oficial turc de rang înalt.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22