Turcia respinge acuzatiile Moscovei drept “propaganda sovietica”

Tudor Despina | 03.12.2015

Turcia respinge acuzatiile Rusiei privind finantarea Statului Islamic drept “propaganda in stil sovietic”, dupa cum a aratat premierul Ahmet Davutoglu.

Pe aceeași temă

Miercuri, ministrul rus al Apararii Serghei Soigu a spus ca are dovezi potrivit carora presedintele turc Recep Erdogan si familia sa au beneficii de pe urma traficului ilegal cu petrol din teritoriile controlate de Statul Islamic in Siria si Irak. Astazi, Ankara a reactionat si a respins acuzatiile drept “propaganda sovietica”.

 

In timpul Razboiului Rece exista o masina de propaganda sovietica. In fiecare zi crea minciuni diferite. Mai intai le credeau ei si se asteptau ca lumea sa ii creada. Acestea sunt memorate drept minciuni in Pravda (organul oficial de presa al Partidului Comunist sovietic – n.r.) si nonsensuri”, a spus Davutoglu, citat de Reuters.

 

Seful executivului a subliniat faptul ca Statele Unite au respins cererile Rusiei arata inca o data faptul ca Moscova foloseste o versiune fabricata. “Aceasta e o veche traditie, insa dintr-o data a aparut din nou. Nimeni nu gaseste valori in minciunile masinariei de propaganda in stil sovietic”, a continuat premierul turc.

 

Miercuri, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american a spus ca Washingtonul a respins premisa potrivit careia guvernul turc era implicat cu militantii Daesh, aratand ca nu exista dovezi care pot sustine aceasta acuzatie.

 

Sanctiunile nu sunt suficiente

 

A spus joi presedintele Vladimir Putin in cadrul discursului anual privind starea natiunii. Liderul de la Kremlin a tinut sa avertizeze Ankara asupra intentiei de a active noi sanctiuni ca urmare a doborarii unui avion militar la granita cu Siria.

 

Nu planificam sa ne lansam intr-o agitare militara”, a spus Putin in fata audientei de la Kremlin. “Dar daca cineva crede ca, prin comiterea acestei grave crime de razboi, uciderea oamenilor nostri, (turcii) vor scapa doar cu niste masuri privitoare la rosiile lor sau cu limitari in constructii si alte sectoare, se insala amarnic”, a adaugat liderul rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22