Turcia: Sute de mii de oameni au ieşit în stradă ca să comemoreze un an de la puciul eșuat

E.b. | 15.07.2017

Sute de mii de oameni au iesit in strada pe intreg teritoriul Turciei pentru a comemora un an de la tentativa de lovitura de stat din 15 iulie 2016 impotriva presedintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Zeci de mii de oameni au început să se strângă de la începutul după-amiezii de sâmbătă în apropierea podului de peste Bosfor din Istanbul. 

 

Urmează să se desfășoare festivități oficiale de comemorare a unui an de la tentativa eșuată de lovitură de stat din Turcia, informează EFE, preluată de Agerpres.

 

O maree umană fluturând steaguri ale Turciei se îndrepta spre pod — pe fondul strigătelor de "Allah Akbar"—, închis traficului de la prânz și înconjurat de un important dispozitiv de poliție.

 

Transportul public este gratuit sâmbătă în Istanbul, notează EFE.

 

Un grup de tineri împingeau o păpușă de cârpă de dimensiunile unui om și care îl reprezintă pe Fethullah Gulen, predicatorul musulman exilat în SUA și pe care autoritățile turce îl acuză că s-a aflat în spatele puciului eșuat de anul trecut.

 

Primul eveniment comemorativ s-a desfășurat dimineața în parlamentul de la Ankara, care a organizat o sesiune specială în care președintele instituției, Ismail Kahraman, a dat asigurări că "Turcia nu se va mai confrunta niciodată cu acest tip de calamități".

 

Și premierul Binali Yildirim a salutat eșecul puciului drept o victorie a democrației și l-a comparat cu lupta pentru independență din timpul primului Război Mondial

 

Presedintele Recep Tayyip Erdogan va inaugura la Istanbul un memorial dedicat victimelor tentativei de lovitura de stat, iar la ora 23:32, ora la care pucistii au bombardat in urma cu un an Adunarea Nationala, va tine un discurs la Ankara, transmite AFP.


 

 

Tentativa de puci de acum un a facut 249 de victime. Ulterior, peste 150.000 de oficialitati au fost inlaturate sau suspendate, iar aproximativ 50.000 de militari si politisti au fost arestati

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22