Turcii doboara o drona neidentificata la granita cu Siria. Americanii suspecteaza Moscova

Tudor Despina | 16.10.2015

Tensiunile aeriene de la granita turco-siriana continua. Vineri, fortele turce au doborat o drona neidentificata. Asta dupa Ankara a acuzat violarea spatiului aerian de catre avioane militare ruse.

Pe aceeași temă

 

Armata turca sustine ca a doborat, vineri, o drona neidentificata in spatiul sau aerian, la granita cu Siria, potrivit Reuters.

 

Ankara arata ca drona si-a continuat traiectoria in ciuda a trei avertismente din partea armatei turce. Ulterior, aparatul de zbor a fost doborat, conform protocolului militar al Turciei. Potrivit televiziunii NTV, drona a intrat 3 kilometri in spatiul aerian turc.

 

Potrivit unui oficial american, Washingtonul crede ca a fost vorba despre un aparat de origine ruseasca, dar ministerul Apararii de la Moscova sustine ca nu poate fi vorba de asa ceva, in conditiile in care toate dronele ruse opereaza “conform planului”.

 

Reamintim ca Ankara a acuzat recent o incalcare a spatiului sau aerian. Potrivit turcilor, doua avioane F-16 au interceptat un avion de lupta rusesc care intrase in spatiul aerian turc, incidentul avand loc in aceeazi zona, la granita cu Siria, acolo unde rusii desfasoara o campanie militara aeriana in sprijinul presedintelui Bashar al-Assad.

 

In replica, Moscova a spus ca incidentul a avut loc din cauza “vremii nefavorabile”, avionul de lupta rusesc intrand in spatiul aerian al turcilor “pentru cateva secunde”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22