Twitter va elimina materialele publicitare sponsorizate de Russia Today și Sputnik

Dora Vulcan | 27.10.2017

Rețeaua de socializare Twitter a decis joi să nu mai publice conținuturi sponsorizate de Russia Today și Sputnik, ca urmare a suspiciunilor privind ingerința Rusiei în campania prezidențială americană, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 Decizia a fost luată 'pe baza evaluării retrospective pe care am făcut-o despre alegerile americane din 2016 și a concluziei la care au ajuns serviciile de informații americane că atât Russia Today cât și Sputnik au încercat să se amestece în aceste alegeri acționând pentru guvernul rus', explică rețeaua de socializare, citată de Agerpres.

 

Un responsabil al acesteia a declarat luna trecută, în fața unei comisii a Congresului american ce anchetează presupusa implicare a Rusiei în acel scrutin, că RT a cheltuit anul trecut în SUA 274.000 de dolari pentru conținuturi sponsorizate. Pentru astfel de conținuturi, Twitter a încasat începând din anul 2011 circa 1,9 milioane de dolari de la RT.

 

Reacționând deciziei anunțate joi, redactorul-șef al RT, Margarita Simonian a spus: 'Trebuie să recunosc că nu credeam că Twitter este gestionat de serviciile secrete americane. Aveam impresia că a spune așa ceva ține de teoria conspirației, dar iată că Twitter o recunoaște singur'.

 

Și MAE rus a reacționat, calificând această măsură drept 'un gest agresiv (...), care este rezultatul presiunii unei părți a 'establishment-ului' american și a serviciilor de informații'. 'Firește, vor urma măsuri de retorsiune', a avertizat MAE rus.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22