Ucraina a primit primele sisteme americane de apărare antiaeriană Patriot

Redactia | 19.04.2023

Ucraina a primit primele sisteme Patriot, care sunt considerate unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ale SUA, a declarat miercuri ministrul apărării de la Kiev, relatează AFP.

Pe aceeași temă

„Astăzi, frumosul nostru cer ucrainean devine mai sigur, deoarece sistemele de apărare aeriană Patriot au ajuns în Ucraina”, a declarat Oleksiy Reznikov pe Twitter.

Germania a trimis Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot, în timp ce Kievul se confruntă cu riscul epuizării stocurilor de muniție în războiul de uzură împotriva forțelor rusești, potrivit CNN.

Actualizând lista cu sprijinul militar german letal și neletal livrat Ucrainei, guvernul a confirmat că, în ultima săptămână, livrările militare au inclus un sistem de apărare antirachetă Patriot cu rachete, 16 camioane Zetros suplimentare și două vehicule suplimentare de protecție a frontierei.

Sistemul de apărare antirachetă Patriot, care este foarte eficient în interceptarea rachetelor balistice și de croazieră, este considerat în general ca fiind unul dintre cele mai avansate și eficiente sisteme de apărare aeriană.

Germania și SUA s-au angajat să trimită Ucrainei sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune în decembrie anul trecut, în urma unor cereri repetate ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. De asemenea, Olanda și-a exprimat „intenția” de a trimite Ucrainei un sistem de apărare antirachetă Patriot.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22