Ucraina blochează accesul camioanelor rusești pe teritoriul său

Tudor Despina | 15.02.2016

Ucraina a decis să interzică tuturor camioanelor rusești să traverseze teritoriul său, în replică pentru o mutare similară a Moscovei.

Pe aceeași temă

 

Un anunț în acest sens a fost făcut luni de premierul ucrainean Arseni Iațeniuk. “Ucraina a suspendat temporar  permisele de tranzit pentru vehiculele cargo cu înregistrare rusească până primește o explicație și o hotărâre în această dispută”, a transmis premierul ucrainean într-o declarație citată de Reuters.

 

Legăturile diplomatice și de comerț între Rusia și Ucraina au fost sever afectate după anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova și întreținerea unui conflict separatist în estul țării.

 

Duminica trecută, ministerul rus al Transportului a interzis accesul camioanelor ucrainene pe motiv că activiști ucraineni au blocat accesul unor camioane rusești în Ucraina. În context, premierul rus Dmitri Medvedev a criticat ceea ce a numit o “incapacitate de a asigura ordinea” din partea Kievului. “Faptul că niște bătăuși opresc camioane prin intermediul armelor înseamnă că nu există autorități în Ucraina”, a declarat premierul rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22