Ucraina denunță blocajul din negocierile de pace: Rușii nu acceptă garanțiile de securitate

L. G. | 14.04.2022

Conducătorul delegației ucrainene la discuțiile cu rușii, Mihailor Podoliak, a spus că Rusia se opune creșterii numărului de țări care să garanteze securitatea Ucrainei.

Pe aceeași temă

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailor Podoliak a afirmat, în cadrul unor declaraţii televizate, că negocierile sunt "în desfăşurare" cu privire la o potenţială cale către pace, dar a adăugat că un subiect sensibil rămâne numărul de ţări care ar acţiona în calitate de garanţi de securitate pentru Ucraina.

”Consultările cu privire la obligaţiile legale care trebuie făcute, cum va fi în ceea ce priveşte un tratat multilateral sunt în desfăşurare acum”, a spus consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, în declaraţii televizate.

”Trebuie să înţelegem că ruşii categoric nu vor să crească numărul de ţări care pot fi garanţii securităţii. Este important pentru noi să avem cât mai multe dintre acele ţări”, a mai subliniat el. La o întâlnire recentă la Istanbul între delegaţiile ruso-ucrainene, negociatorii au stabilit acorduri preliminare cu privire la posibilitatea unui statut neutru pentru Ucraina, dar protejat de garanţi de securitate internaţională. Preşedintele rus Vladimir Putin a descris la începutul acestei săptămâni acel proces de negocieri ca fiind în ”impas”, dar Podoliak a spus că munca continuă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22