Ucraina nu confirmă atacul din Rusia: Nu voi confirma, nici nu voi nega aceste informații

L. G. | 01.04.2022

Administraţia președintelui Volodimir Zelenski a anunţat, vineri, că refuză să confirme sau să nege comiterea unui atac cu rachete asupra unui depozit de carburant de pe teritoriul Rusiei.

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, a declarat că el nu poate nici să confirme, nici să infirme producerea incidentului. „Eu sunt civil", a declarat Dmitro Kuleba, în cursul unei vizite în Polonia, potrivit Agenţiei France-Presse şi postului de televiziune BBC News.

La rândul său, Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, a afirmat, conform agenţiei Reuters: „Ucraina efectuează în prezent o operaţiune defensivă împotriva agresiunii ruse pe teritoriul Ucrainei".

„Acest lucru nu înseamnă că Ucraina este responsabilă de orice catastrofă de pe teritoriul Rusiei. Nu voi confirma, nici nu voi nega aceste informaţii", a subliniat Oleksandr Motuzianik.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, a avertizat, conform cotidianului Le Monde, că atacul cu rachete asupra unui depozit de carburant de pe teritoriul Rusiei, atribuit armatei ucrainene, va afecta negocierile cu reprezentanţii Kievului. "Este clar că nu putem considera că acest lucru va crea condiţiile adecvate pentru continuarea negocierilor", a afirmat Dmitri Peskov. Autorităţile ruse susţin că două elicoptere militare au atacat vineri dimineaţă un depozit de carburant de la periferia oraşului rus Belgorod, situat în apropierea frontierei cu Ucraina. Armata ucraineană nu a confirmat atacul.

Într-un alt incident, produs marţi, un obuz care ar fi fost lansat din Ucraina a lovit o bază militară temporară de pe teritoriul Rusiei, iar cel puţin patru persoane au fost rănite în incident, conform unor surse citate de agenţiile de presă Tass şi Reuters. Incidentul a avut loc marţi seară în zona localităţii Krasni Oktiabr, la circa 30 de kilometri sud-vest de Belgorod şi la zece kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22