Ucraina respinge orice negocieri cu Rusia în cadrul unui plan occidental de securitate

L. G. | 06.03.2023

​Un plan de securitate propus de Germania, Franța și Marea Britanie astfel încât Ucraina să înceapă negocierile cu Rusia este privit cu rezerve de Kiev.

Pe aceeași temă

Kievul respinge ideea de a începe negocieri cu Rusia în cadrul unui plan de garantare a secrității propus de Germania, Franța și Marea Britanie, spune consilierul prezidențial Mihailo Podoliak

Într-un interviu pentru HotNews.ro, Mykhailo Podolyak, consilierul președintelui Zelenski, spune că acest plan „nu există și nici nu va exista”.

Podoliak a negat în cadrul interviului acordat Hotnews existența unui asemenea plan despre care spune că este inacceptabil și orice discuție va începe după eliberarea tuturor teritoriilor ucrainene, inclusiv Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

 „Acest plan nu există acum. Nu este și nu va exista. După un an de război, după ce zeci de mii de ucraineni au fost uciși, voi ne propuneți să ne punem în genunchi față de Rusia și să începem negocieri”, a spus Mihailo Podoliak: 

Germania, Franţa şi Marea Britanie, cei mai mari membri europeni ai NATO, cred că un pact care să oficializeze legături mai puternice între Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina ar putea fi o modalitate de a încuraja Kievul să înceapă discuţii de pace cu Rusia, chiar dacă Moscova continuă să ocupe teritoriul ucrainean, au declarat oficiali din cele trei guverne citaţi de cotidianul american The Wall Street Journal, transmite News.ro.

În cadrul aceluiași interviu, Mihailo Podoliak, a care sunt argumentele sale pentru ca europenii şi, implicit românii, ar trebui să susţină în continuare Ucraina în războiul declanşat de Rusia.

„Noi încercăm să explicăm natura acestui conflict, a acestui război. Vreau să transmit celor 25% din  populaţia din României (n.r- care dezaprobă ajutorarea Ucrainei): voi sunteţi de acord ca ruşii să vină la voi şi să taie copiii voştri? Dacă nu sunteţi de acord să ajutaţi acum Ucraina şi nu vă pare rău de tot ce ar putea să se întâmple dacă Rusia nu va fi oprită, ruşii vor intra în Moldova şi pe urmă vor intra şi în România şi este posibil ca Rusia să domine în întreaga Europă”, a transmis Podoliak în interviul acordat Hotnews.

„Noi acum spunem foarte tranşant că, fie ne întoarcem la ordine, fie Europa nu va exista în general, iar voi trebuie să faceţi o alegere”, a conchis el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22