Ucraina susține că evacuarea militarilor din combinatul Azovstal continuă

L. G. | 19.05.2022

„Măsurile de evacuare a militarilor ucraineni din Mariupol continuă”, a declarat joi un oficial ucrainean, în timp ce Rusia susține că peste 1.700 de luptători ucraineni s-au predat începând de luni.

Pe aceeași temă

„În direcția Mariupol, intensitatea ostilităților a fost redusă. În acest moment, se continuă măsurile de evacuare a eroilor noștri" din uzina Azovstal, a declarat generalul de brigadă Oleksii Gromov, adresându-se presei de la Kiev, relatează CNN.

Se crede că mai multe sute de soldați se mai află încă în interiorul fabricii.

Guvernul ucrainean a comentat foarte puțin despre procesul de evacuare care a început luni, în schimb Gromov a vorbit despre posibilitatea ca viețile acelor soldați care au fost evacuați pe teritoriul controlat de ruși sunt în pericol.

„Știm că dușmanul nostru este insidios, dar credem că cuvântul dat de ei se va împlini”, a spus el.

Rusia a spus că prizonierii vor fi tratați în conformitate cu dreptul internațional, dar comisia de investigație a guvernului rus a spus că personalul său „ca parte a anchetei privind cazurile penale comise de către regimul ucrainean împotriva populației civile din Donbas, militanții care s-au predat la uzina Azovstal din Mariupol vor fi interogați”.

Până acum CNN nu poate confirma dacă numărul soldaților care s-au predat, înaintat de ruși, este real.

Ucraina a declarat la începutul acestei săptămâni că „misiunea de luptă” s-a încheiat la uzină, care a fost ultima redută într-un oraș ocupat de trupele ruse.

De altfel, potrivit lui Denis Pușilin, liderul regiunii separatiste pro-ruse Donețk, comandanții trupelor ucrainene de la Azovstal care se ascundeau în buncărele și labirintul de sub oțelărie nu s-au predat încă.

„Nu există comandanți de cel mai înalt nivel (printre cei care s-au predat) – nu au plecat”, a declarat Denis Pușilin, șeful Republicii separatiste, care a fost recunoscută oficial de președintele Vladimir Putin cu doar trei zile înainte de invazia Ucrainei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22