Ucraina susține că forțele ruse din Transnistria se pregătesc să intervină în război

L. G. | 18.04.2022

Capacitățile de luptă ale câtorva brigăzi ale trupelor militare separatiste din regiunea transnistreană ar fi fost testate de către Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB).

Pe aceeași temă

„Conform informațiilor disponibile, în republica moldovenească transnistreană nerecunoscută (PMR), cu participarea reprezentanților Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse, a fost testată capacitatea de luptă a brigăzilor 1, 2 și 3 individuale de infanterie motorizată ale forțelor armate transnistrene. Unitățile inspectate nu sunt pregătite pentru operațiuni de luptă”, a comunicat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, notează Deschide.md.

Anterior, forțele armate ale Ucrainei au avertizat despre eventuale atacuri la granița cu Ucraina, despre posibile provocări ale rușilor în Transnistria pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva R. Moldova, despre pregătiri pe aerodromul din Tiraspol pentru primirea aeronavelor rusești, dar și despre răspândirea intensă a propagandei în favoarea Rusiei.

Autoritățile de la Chișinău, așa-zisele autorități de la Tiraspol, dar și Biroul politici de reintegrare afirmă că nu există informații precum că în stânga Nistrului s-ar înregistra anumite mișcări în sensul pregătirii pentru provocări.

În același timp, Ministerul britanic al Apărării a atenționat că armata rusă ar încerca să recruteze noi soldați, printre care și locuitori din Transnistria.

Avertizările lansate de Armata Ucrainei și de serviciile secrete britanice, precum că Rusia ar încerca să recruteze militari în regiunea transnistreană, par a se adeveri. Deschide.md a obținut confirmarea că trupele ruse staționate ilegal în stânga Nistrului îi ademenesc pe tinerii din R. Moldova să se înroleze prin contract în cadrul forțelor armate ruse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22