Ucrainenii susțin că au mai incendiat o fregată rusească în Marea Neagră

L. G. | 06.05.2022

Kievul anunță că au reușit să avarieze fregata rusească Amiral Makarov care rămăsese principala navă de război din flota Mării negre după scufundarea navei-amiral, crucișătorul Moscova.

Pe aceeași temă

Conform publicației Kyiv Post, un incendiu s-a produs la bordul navei, după ce aceasta a fost lovită de cel puțin o rachetă antinavă ucraineană Neptun. Informația nu a fost până în prezent confirmată oficial de Kiev sau de surse militare ucrainene. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu are informații referitoare la acest presupus atac, conform publicației ruse Ria Novosti.

În bilanțul de vineri, publicat de armata ucraineană, care actualizează zilnic pierderile armatei ruse în Ucraina, la capitolul „vase distruse/scufundate” apare o navă „în plus”, fără a fi oferite detalii suplimentare despre tipul acesteia.

Conform informațiilor furnizate de site-ul Flight Radar, o dronă de supraveghere americană Global Hawk survola, vineri, zona Mării Negre, inclusiv regiunea în care se presupune că a fost lovită fregata rusă.

Conform unei analize publicate vineri de Forbes, fregata Amiral Makarov reprezintă în acest moment cea mai importantă țintă navală pentru ucraineni, după scufundarea crucișătorului Moscova, pe 14 aprilie.

Flota rusă din Marea Neagră mai dispune în acest moment de trei nave de suprafață mari (fregate). Fregata Makarov este o navă modernă din flota rusă, lansată la apă în 2015 și dată oficial în folosință în 2017. Nava este una purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, folosite de flota rusă pentru bombardarea mai multor ținte strategice din Ucraina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22