UE doreste o rezolutie pentru confiscarea vaselor folosite de traficantii din Mediterana

Paul Cristescu | 11.09.2015

Statele UE cer ONU o rezolutie ce le va permite folosirea fortelor militare pentru depistarea si confiscarea ambarcatiunilor folosite de contrabandisti în Marea Mediterana, scrie New York Times, citat de Hotnews. Imigrantii de la bord ar urma sa fie dusi in Italia, de unde vor fi relocati.

Pe aceeași temă

 

Schita rezolutiei a fost negociata in conditiile in care Europa incearca sa opreasca imigrantii care isi riscă viata pentru a ajunge pe continent, relateaza Hotnews.

 

Rezolutia ar autoriza actiuni militare pe rute specifice din largul Marii Mediterane, de pe coasta Libiei pana in nordul Italiei, cel mai folosit traseu de traficații ce transportă refugiati.

 

Initial, liderii europeni si-au dorit acordul Consiliului pentru a demara operatiuni militare de-a lungul coastei Libiei, pe ape dar si pe uscat, pentru a distruge reteaua de contrabandisti. S-a renuntat le acest obiectiv in momentul in care nu au putut obtine consimtamantul Libiei.

 

Autoritatile libiene recunoscute de puterile Occidentale, au declarat ca acestea nu controleaza linia de coasta de unde pleaca ambarcatiunile contrabandistilor.

 

Conform unui diplomat al Consiliului de Securitate ONU, rezolutia ar putea permite ca ambarcatiunile de contrabanda sa fie confiscate, iar imigrantii aflati la bord sa fie dusi in Italia, unde ar intra in procesul de cautare de azil.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22