UE nu vrea să se supună sancțiunilor SUA pentru continuarea relațiilor comerciale cu Iran

Redactia | 17.05.2018

Comisia Europeană se răzvrătește împotriva SUA și urmează să lanseze vineri procesul de activare a unei legi care interzice companiilor europene să respecte sancțiunile americane împotriva Iranului și de nerecunoaștere a niciunei hotărâri judecătorești în cazul sancțiunilor.

Pe aceeași temă

 

 

Comisarul european pentru buget, Guenther Oettinger, a declarat că Europa nu trebuie văzută ca un stat vasal al SUA, și că „Trump disprețuiește slăbiciunea, și dacă acceptăm pas cu pas, dacă devenim un fel de partener junior al SUA, atunci suntem pierduți”, transmite Reuters.

 

”Avem datoria de a proteja companiile europene. Acum trebuie să acționăm și din acest motiv lansăm procesul activării ”statutului de blocare” din 1996. Vom face acest lucru mâine dimineață la 10.30”, a spus președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

 

”De asemenea am decis să permitem Băncii Europene de Investiții să faciliteze investițiile companiilor europene în Iran. Comisia însăși va menține cooperarea sa cu Iranul”, a spus Juncker la o conferință de presă după o întâlnire cu liderii UE.

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat săptămâna trecută retragerea ţării sale din acordul nuclear cu Iranul şi a reintrodus o serie de sancţiuni împotriva oricăror companii americane şi străine care au relaţii comerciale cu Iranul. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22