Un afgan, înarmat cu un topor, a rănit grav patru persoane într-un tren din Germania

E.b. | 19.07.2016

Un afgan în vârstă de 17 ani, înarmat cu un cuţit şi cu un topor, a rănind patru persoane într-un tren din Germania. Trei dintre răniţi se află în stare critică, anunţă Ministerul de Interne al landului Bavaria, precizând că alte 14 persoane sunt în stare de şoc.

Pe aceeași temă

 

Afganul a atacat 18 persoane, dar multe dinte acestea au scăpat cu rani uşoare. Apoi, agresorul a încercat să fugă, însă a fost împuşcat de poliţie.

 

Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 21:15 (22:15, ora României), la bordul unui tren regional care făcea legătura între orașele Treuchlingen și Würzburg, din sudul Germaniei.

 

Individul a atacat pasagerii după ce ar fi strigat „Allahu Akbar”, cu puțin timp înainte ca trenul să ajungă la Würzburg. Iniţial, el a reușit să coboare din tren, dat polițiştii l-au urmărit și împușcat mortal.

 

Poliţia germană a confirmat incidentul, precizând că au fost rănite cel puţin zece persoane, trei fiind în stare critică.

 

 

Tânărul afgan era solicitant de azil. Sosise în Germania singur, fără familie, și locuia în Ochsenfurt, localitate aflată în apropierea locului unde s-au petrecut faptele, a declarat ministrul de interne al Bavariei la televiziunea publică ARD.

 

Autoritățile spun că, foarte probabil, este vorba de un atentat islamist, pentru că agresorul ar fi strigat „Allahu Akbar” (Allah e mare – n.r.) în momentul atacului.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22