Un alt stat din Golful Persic rupe relatiile diplomatice cu Iranul

Tudor Despina | 04.01.2016

Regatul Bahrain a decis sa rupa relatiile diplomatice cu Iranul, la doar o zi distanta dupa ce Arabia Saudita a facut acelasi lucru.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut de agentia oficiala a Bahrainului, care il citeaza pe ministrul de Informatii din acest stat, Issa al-Hamadi, potrivit Digi 24. Astfel, autoritatile de la Manama le-au dat diplomatilor iranieni un termen de 48 de ore pentru a parasi tara. Decizia vine la mai putin de 24 de ore dupa ce Arabia Saudita, stat cu care Bahrainul are relatii stranse, a luat o decizie asemanatoare.

 

Ministrul saudit de externe, Adel al-Jubeir, a anuntat ca Arabia Saudita intrerupe relatiile diplomatice cu Iranul, dupa ce ambasada tarii sale la Teheran a fost atacata de o multime furioasa, in semn de protest fata de executarea unui cleric siit, la Riyadh.

 

Sistarea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari vine dupa ce Arabia Saudita a executat 47 de prizonieri condamnati pentru terorism, printre care se afla si un important lider religios siit. Intreaga comunitate siita, in frunte cu Iranul, a condamnat uciderea acestuia, iar in unele orase oamenii au iesit in strada si au atacat reprezentantele diplomatice saudite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22