Un atac cu rachete al Rusiei asupra unei gări din estul Ucrainei s-a soldat cu 25 de morți - UPDATE

L. G. | 25.08.2022

Rachetele rusești care au vizat gara din Ceaplin, la 145 km vest de Donețk, au lovit și un tren, care a fost incendiat, 22 de persoane pierzându-și viața, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski.

Pe aceeași temă

UPDATE: Noul bilanţ al victimelor atacului de miercuri cu rachete efectuat de Rusia în Ceaplin, în regiunea Dnipropetrovsk din estul Ucrainei, se ridică la 25 de civili morţi în gara lovită, unde mai multe vagoane au luat foc, au anunţat joi autorităţile de la Kiev, citate de Unian. „Acţiunile de căutare şi salvare în localitatea Ceaplin din regiunea Dnipropetrovsk s-au încheiat. Ca urmare a bombardării de către invadatorii ruşi a unei zone rezidenţiale şi a unei gări, 25 de persoane au fost ucise”, a indicat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko în Telegram.

Stirea inițială:

Printre cei ucişi se află şi un copil de 11 ani, conform unei postări pe Twitter a preşedintelui Parlamentului de a Kiev, Ruslan Stefanciuk, citat de CNN.

Atacul a avut loc în aceeaşi zi în care Ucraina a marcat aniversarea independenţei faţă de dominaţia sovietică, notează Reuters.

Potrivit lui Volodimir Zelenski, care a scris un mesaj pe Twitter, cinci dintre persoanele care au murit au ars, iar copilul de 11 ani a murit când casa sa a fost lovită de o rachetă rusească.

Zelenski avertizase marţi asupra riscului unor provocări ruseşti de Ziua Independenţei, care a coincis cu împlinirea a şase luni de când forţele ruse au invadat Ucraina, declanşând cel mai devastator conflict din Europa de după al Doilea Război Mondial.

Într-o intervenţie video în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, Zelenski a spus că rachetele au lovit un tren în orăşelul Ceaplin, la aproximativ 145 km vest de Doneţk ocupat de ruşi, în estul Ucrainei. Patru vagoane au luat foc, a spus el.

„Până acum, cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 de persoane au fost rănite”, a spus Zelenski.

„Salvatorii intervin, dar, din păcate, numărul morţilor ar putea creşte”, a adăugat el

„Recent, 15 persoane, inclusiv un copil de 11 ani, au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra gării Chaplyne. Încă aproximativ 50 au fost răniţi. De ce altceva este nevoie pentru ca lumea să recunoască această ţară ca teroristă? Nu vom uita. Nu vom ierta”, a scris pe Twitter preşedintelui Parlamentului de a Kiev, Ruslan Stefanciuk.

”Operaţiunile de căutare şi salvare la gară vor continua. Cu siguranţă îi vom face pe ocupanţi să răspundă pentru tot ceea ce au făcut. Şi cu siguranţă îi vom alunga pe invadatori de pe pământul nostru. Veşnică amintire tuturor celor cărora le-au luat viaţa aceşti invadatori, aceşti duşmani”, a afirmat Zelenski.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F570975821419870%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22