Un avion cu 233 de pasageri a reușit o aterizare forțată într-un lan de porumb de lângă Moscova

Laurentiu Gheorghe | 15.08.2019

Un avion Airbus 321 al companiei aeriene Ural Airlines, care transporta 233 de pasageri a aterizat forțat după ce a lovit un stol de pescăruși și i s-au oprit ambele motoare.

Pe aceeași temă

Ministerul Rus al Sănătătii a declarat că 23 de persoane au fost rănite, dar niciuna decedată, când avionul Airbus 321 a aterizat pe un câmp de porumb de lângă Moscova după ce s-a lovit de un stol de pescăruși.

Televiziunea de stat consideră reușita excepțională a pilotului drept „minunea din Ramensk”, referire la districtul Moscovei unde avionul a reușit să aterizeze la mai mult de 1 km de pista Aeroportului Internațional Zhukovsky, în plin câmp.

Tabloidul Komsomolskaya Pravda l-a lăudat pe pilotul Damir Yusupov, un „erou”, care a salvat 233 de vieți. „A aterizat cu măiestrie un avion fără a avea trenul de aterizare coborât și cu un motor aproape desprins de pe aripă, chiar în mijlocul unui lan de porumb”.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, cer, în aer liber şi natură

Reușita pilotului rus este comparabilă cu comandantul cursei Airways 1549 care a aterizat în deplină siguranță în 2009 pe râul Hudson din Washington după ce de asemenea s-a lovit de un stol de păsări.

Motoarele erau oprite și trenul de aterizare nu a fost coborât când a efectuat aterizarea de urgență, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorității aviației civile din Rusia.

Unul dintre pasageri a declarat la televiziunea de stat că avionul a început să vibreze puternic la scurt timp după decolare. „Cinci secunde mai târziu luminile au început să pâlpâie în avion și a început să miroasă a ars. După aceea am aterizat și toată lumea a fugit afară”, a spus el.

Cursa Ural Airlines decolase de la Moscova și se îndrepta spre Simferopol, din peninsula Crimeea, regiune anexată în 2014 de către Rusia.

Este posibil ca imaginea să conţină: cer, plantă şi în aer liber

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22