Un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit după decolarea de la Teheran

Redactia | 08.01.2020

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de pasageri și membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, imediat după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran.

Pe aceeași temă

Televiziunea iraniană de stat și premierul Ucrainei au afirmat că la bord se aflau 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev. Agențiile Fars și ISNA au relatat că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. Toate persoanele aflate la bord au murit, a confirmat președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, citat de Reuters.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

"Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (...) și poate vom putea salva unii pasageri", a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situații de urgență.

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a confirmat, citând informații preliminare, că toți pasagerii și membrii echipajului aflați la bordul aeronavei prăbușite în Iran și-au pierdut viața, scrie Reuters. Zelenski a transmis într-un comunicat că Ucraina încearcă să stabilească circumstanțele producerii accidentului și numărul exact al victimelor.

Accidentul s-a produs din cauza unor defecțiuni la motorul aeronavei și nu are legătură cu atacuri teroriste, a confirmat ambasada Ucrainei la Teheran.

"Sincere condoleanțe familiilor și apropiaților tuturor pasagerilor și membrilor echipajului", a adăugat Zelenski.


Informațiile preliminare indică faptul că aeronava se îndrepta spre Kiev, potrivit site-ului postului BBC News.

Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22