Un bărbat a împușcat duminică 16 persoane, în cel mai grav atac armat din istoria Canadei

Laurentiu Gheorghe | 20.04.2020

Un bărbat deghizat în ofițer de poliție a ucis duminică cel puțin 16 oameni, printre care și un polițist, în provincia canadiană, Nova Scoția. Motivele atacului sunt necunoscute.

Pe aceeași temă

Oficialii canadieni au declarat că suspectul a tras cu pistolul și a împușcat mortal cel puțin 16 persoane. Mai multe cadavre au fost găsite în interiorul și în afara unei case din micul oraș rural din Portapique, la aproximativ 100 km nord de Halifax, Nova Scoția. În timpul nopții de duminică, poliția a recomandat locuitorilor orașului - deja blocați din cauza pandemiei de Covid-19 - să își încuie ușile și să stea în subsoluri. De asemenea, mai multe case din zonă au fost incendiate, relatează AFP.

Poliția l-a identificat pe bărbatul care a tras ca fiind Gabriel Wortman, de 51 de ani, tehnician dentar care locuiește temporar în Portapique. Polițiștii au spus că purta o uniformă de poliție la momentul atacului și mașina sa era asemănătoare cu cele folosite de forțele de ordine.

Atacatorul a fost ucis în timpul încercării reținerii sale după o urmărire care a durat 12 ore în provincia din estul Canadei, a spus Poliția.

Motivele atacului armat care a șocat țara sunt încă necunoscute. ”Este prea devreme pentru a vorbi de un motiv”, a spus anchetatorul din Noua Scoție Chris Leather. Mai multe victime par să ”nu aibă legătură cu atacatorul”, a subliniat el. Cu toate acestea, ”faptul că purta o uniformă și avea o mașină de poliție sugerează că acesta nu a fost un act spontan”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22