Un bărbat, care striga: "Allah Akhbar", a atacat şi rănit cu maceta doi poliţişti belgieni

E.b. | 06.08.2016

Doi poliţişti au fost atacaţi de un bărbat înarmat cu o macetă la Charleroi, Belgia, în jurul orei 17. 00 - ora locală. Una dintre victime, o femeie, se află în stare gravă.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Premierul belgian Charles Michel se întâlneşte duminică, după atacul terorist de la Charleroi, în care au fost rănite două poliţiste, cu reprezentanţii serviciilor de securitate, pentru a discuta situaţia, în timp ce Parchetul ar urma să stabilească în cursul zilei identitatea atacatorului, relatează RTBF, preluat de news.ro.

 

UPDATE: Atacul cu macetă de la Charleroi asupra a două poliţiste de către un bărbat, care a strigat: "Allah Akhbar", pare a fi fost un act de terorism, a afirmat, sâmbătă, Charles Michel, premierul Belgiei. "Indiciile iniţiale trimit clar spre terorism", susţine premierul, conform Reuters.
 

Ofiţerii de poliţie, două femei, au fost atacaţi şi răniţi cu maceta de către un individ care strigă: "Allahu Akbar", a declarat poliția locală. Incidentul a avut loc în apropiere de secţia de poliție din Charleroi, scrie La Libre Belgique.

 

Starea uneia dintre poliţiste, care are răni adânci, este gravă.

 

Atacatorul a fost împuşcat de un al treilea ofiţer. Este rănit şi se află în stare gravă.

 

Potrivit lui RTBF, un individ înarmat cu o machetă a reușit să intre în zona protejată din jurul secției de poliție a orașului, strigând: "Allah Akbar", după care a atacat poliţistele - rănind grav, la faţă, pe unul dintre ele. 


Procurorii au demarat o anchetă, iar în jurul bulevardului Pierre Mainza, locul incidentului, fost trasat un perimetru de securitate.

 

Jan Jambon, ministrul de interne, a condamnat acest "act josnic", iar organismul de coordonare pentru analiza amenințării (OCAM) cercetează în prezent acest caz.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22