Un congresmen republican anunță o rezoluție care ar permite SUA să intervină militar în Ucraina

L. G. | 02.05.2022

Adam Kinzinger, un congresmen republican de Illinois, a propus duminică o rezoluție pentru Autorizarea Utilizării Forței Militare care ar permite desfășurarea de militari americani în Ucraina.

Pe aceeași temă

Această Autorizație de Utilizare a Forței Militare pentru apărarea aliaților Americii i-ar oferi permisiunea președintelui SUA să utilizeze armata americană pentru a răspunde unui scenariu în care Federația Rusă folosește arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.

Congresmenul a emis un comunicat de presă în care spune că legislația va stabili linii roșii importante și a repetat că „Putin trebuie oprit”.

„Introduc această Autorizație de Utilizare a Forței Militare pentru Apărarea Aliaților Americii ca o linie roșie clară, astfel încât Administrația să poată lua măsurile adecvate în cazul în care Rusia folosește arme chimice, biologice și/sau nucleare.  Așa cum a spus președintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecință, comandantul șef al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea și mijloacele pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru”, se arată în comunicatul de presă.

Vorbind pentru televiziunea CBS, republicanul din Illinois a spus că rezoluția nu va fi un mandat pentru președintele democrat, ci mai degrabă o măsură care ar oferi o opțiune în plus pentru administrația Biden și va reprezenta totodată un avertisment pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Kinzinger a mai precizat că speră că va exista un sprijin larg din partea Congresului pentru solicitarea lui Biden formulată săptămâna trecută de a fi acordate 33 de miliarde de dolari în ajutor umanitar și militar pentru Ucraina până în septembrie.

Kinzinger este un veteran al Forțelor Aeriene ale SUA care a participat în misiuni în Afganistan și Irak și, totodată, e locotenent colonel în Garda Națională Aeriană.

Similar cu AUMF din 2002, care s-a finalizat cu atacarea Irakului, legislația îi oferă președintelui american aproape un cec în alb pentru a porni un război. Proiectul de lege nu include un control asupra deciziei utilizării ADM sau a datei de expirare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22