Un consul al României în Moldova, accidentat grav de către un ofiţer de poliţie

E.b. | 04.11.2016

Un consul al României la Bălţi, Republica Moldova, a fost accidentat grav, în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni, de către un ofiţer de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti.

Pe aceeași temă

 

Cel din urmă a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior şi reţinut, potrivit Deschide.md, preluat de News.ro.

 

Accidentul a avut loc pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, miercuri seară, atunci când poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini Volkswagen Passat, a lovit  un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni

 

Bărbatul accidentat - consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi - a  suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă

 

După comiterea accidentului, poliţistul a părăsit locul faptei şi, mai mult, şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident, mai scrie Deschide.md.

 

Pentru a asigura obiectivitatea urmăririi penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.

 

Poliţistul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, procurorii aducându-i la cunoştinţă, vineri, învinuirea de "încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)".

 

De asemenea, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22