Un deputat rus cere Kremlinului să prezinte corect situația de pe front: Oamenii nu sunt proști

L. G. | 06.10.2022

Deputatul rus Andrei Kartapolov a cerut ministerului rus al Apărării să înceteze să mai mintă populația cu privire la informările zilnice ale războiului, relatează Sky News.

Pe aceeași temă

Într-un interviu acordat televiziunii ruse, fostul general de armată a declarat că guvernul trebuie să „înceteze să mai mintă” poporul: Acesta a invocat actualizările militare pe care Kremlinul le-a publicat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când armata germană se îndrepta spre Rusia.

Astfel, în 1941, actualizările din partea guvernului i-au alertat pe ruși că „situația era dificilă” și i-a făcut „conștienți de pericolul din patria noastră”.

Referindu-se la situația actuală, el a adăugat: „Practic, fiecare sat de frontieră din regiunea Belgorod a fost distrus”.

„Orașul nostru rusesc Valuyki, apropo, un oraș-fortăreață, se află sub foc constant, dar aflăm despre asta de la tot felul de oameni, de la directorul regional, de la directorii canalelor Telegram, de la corespondenții noștri de război…”.

„Actualizările Ministerului Apărării practic nu se schimbă în ceea ce privește conținutul lor”

„Am doborât 10 obuze, am lovit 50 de ținte și am eliminat sute de naziști și nimic altceva. Dar oamenii știu și de aici începe principala problemă.

„Oamenii din țara noastră nu sunt proști. Sunt departe de a fi proști. Dar ei pot vedea că nu se consideră necesar să le spunem, nici măcar o parte din adevăr, darămite tot adevărul.

„Acest lucru nu este deloc bun. Ar putea duce la pierderea încrederii”.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Russian MP Andrei Kartapolov, a former army general, says the Defence Ministry needs to stop lying in its daily updates on the war<br><br>&quot;People are far from stupid. They can see that they&#39;re not being told the truth&quot; <a href="https://t.co/xxz5hsp1gU">pic.twitter.com/xxz5hsp1gU</a></p>&mdash; Francis Scarr (@francis_scarr) <a href="https://twitter.com/francis_scarr/status/1577743417089703942?ref_src=twsrc%5Etfw">October 5, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22