Un europarlamentar UKIP, bătut de un coleg, a fost internat la spitalul din Strasbourg VIDEO

E.b. | 06.10.2016

Steven Wolfe, europarlamentar britanic, internat joi de urgenţă la un spital din Strasbourg, ar fi fost lovit înainte cu pumnul de un coleg din partidul antiimigraţionist UKIP. Apoi, s-ar fi lovit cu capul de un geam, au declarat surse citate de The Guardian.

Pe aceeași temă

 

Iniţial, Reuters şi BBC au anunţat că politicianului i s-a făcut rău în urma unei altercaţii, conform News.ro.

 

Europarlamentarul a dat publicităţii un comunicat în care a dat asigurări că este bine. „Tomografia a arătat că nu am cheaguri de sânge pe creier. În prezent mă simt mai vesel, mai fericit şi zâmbesc la fel ca întotdeauna”, a anunţat el.

 

„Lucrurile sunt puţin mai bune. Tocmai am vorbit cu Woolfe şi îl voi vizita mai târziu, în această după-amiază. Încă aşteptăm rezultatele (analizelor – n.r.). Îl voi vizita la spital”, a declarat anterior liderul interimar al UKIP, Nigel Farage.

 

În vârstă de 49 de ani, europarlamentarul britanic a fost ales în regiunea engleză North West. Acesta a fost transportat la spital în stare gravă şi este momentan supus mai multor analize de către medicii francezi.

 

”Din păcate, Steven Woolfe s-a prăbuşit şi a fost transportat ulterior la un spital în urma unei altercaţii, care a avut loc la şedinţa din această dimineaţă a europarlamentarilor UKIP. Starea sa este una gravă”, se arată într-un comunicat transmis de  purtătorul de cuvânt al lui Nigel Farage, la scurt timp după internarea europarlamentarului.

 

 

 

 

Surse care sunt la curent cu incidentul au spus, ulterior, că Woolfe a fost lovit cu pumnul în cursul unei reuniuni a europarlamentarilor, dar nu s-a simţit rău imediat. El s-a prăbuşit în timp ce se pregătea să participe la un vot în Parlamentul European.

 

Tensiunile din grupul de europarlamentari UKIP erau joi la cote maxime, după ce lidera Diane James a demisionat, iar Woolfe a dezvăluit că s-a gândit să se retragă din formaţiunea antiimigranţi şi să înscrie în Partidul Conservator.

 

După o ceartă în grupul de eurodeputaţi, Woolfe i-ar fi cerut unui coleg să îl însoţească afară pentru a continua discuţia. El ar fi fost lovit cu pumnul la scurt timp după aceea.

 

La un moment dat, presa a speculat că Farage ar fi fost agresorul, dar o sursă din partid a negat ulterior informaţia.

După incident, Woolfe le-a spus colegilor că a fost o discuţie „dificilă”, dar nu le-a dezvăluit exact ce s-a întâmplat. Mai mult, el părea bine până când s-a prăbuşit.

 

Liderul grupului UKIP din legislativul din Ţara Galilor, Neil Hamilton, a declarat că a fost informat de colegii săi din PE că Woolfe a fost cel care „a provocat bătaia cu unul dintre ei şi a pierdut”.

 

A căzut şi s-a lovit cu capul de un geam”, a adăugat Hamilton.

 

Se pare că Woolfe, Farage şi alţi europarlamentari discutau cu Diane James, care a părăsit marţi conducerea partidului, la numai 18 zile după ce a fost aleasă în funcţie.

 

Woolfe a anunţat miercuri că se gândeşte să candideze la conducerea UKIP.

După ce Farage şi-a dat demisia, în urma referendumul din iunie, Woolfe era favorit să îi urmeze în funcţie, dar a depus documentele necesare cu 17 minute prea târziu, astfel că a fost exclus din cursă.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22