Un grup armat a ocupat o sectie de politie din Erevan si cere demisia guvernului - VIDEO

E.b. | 17.07.2016

Mai multi barbati înarmati, bine organizati, care spun că fac parte din grupul "Vitejii din Sason", au ocupat o sectie de politie din Erevan, Armenia. Ei cer demisia guvernului, a anuntat biroul de presă al politiei armene.

Pe aceeași temă

 

Un politist armean a fost ucis duminica in timpul unui atac cu luare de ostatici intr-o cladire a politiei din Erevan. Actiunea a fost executata de o grupare armata care revendica eliberarea unui lider al opozitiei aflat in prezent in arest, dar si demisia lui Serge Sarkisian, presedintelui Armeniei, transmite AFP.

 

Gruparea care a executat atacul a publicat pe Facebook o inregistrare video in care cere populatiei sa iasa in strada pentru a protesta impotriva guvernului. Valeri Osipian, comandantul adjunct al Politiei nationale, a intrat sa negocieze cu atacatorii si ar fi fost luat ostatic. Pe cladirile din jurul institutiei s-au instalat deja lunetistii politiei.

 

 

Persoanele inarmate ar tine prizonieri cel putin alte sase persoane aflati in cladire in momentul atacului. Martorii oculari spun ca un politist a fost ucis si mai multi sunt raniti. Atacatorii au folosit un camion pentru a rupe portile si a intra in cladire. Ulterior, atacul a fost revendicat de gruparea "Vitejii din Sason", care a anuntat ca a declansat "rebeliunea".

 

Autoritatile de la Erevan au admis ca o luare de ostatici este in curs, dar au dat asigurari ca toate institutiile statului functioneaza normal si ca nu este vorba de o tentativa de lovitura de stat. Intr-un comunicat, Serviciul National de Securitate a precizat ca se poarta negocieri cu atacatorii pentru a-i determina sa se predea.
 

Potrivit Radio Europa Libera, atacul armat ar avea legatura cu arestarea lui Jirair Sefilyan, unul dintre liderii opozitiei, erou al razboaielor civile din Liban si Nagorno-Karabah si un sustinator al conflictului dintre Armenia si Azerbaidjan. Sefilyan a fost acuzat, la 20 iunie a.c., ca ar fi pus la cale o lovitura de stat, dupa ce in 2015 a anuntat ca miscarea sa politica, "Noua Armenie", va declansa o campanie de nesupunere civila pentru a schimba regimul de la Erevan.

 

Dupa arestare lui Jirair Sefilyan, sustinatorii lui au anuntat ca vor incerca sa rastoarne guvernul pentru a obtine eliberarea detinutilor politici. "Vitejii din Sason" au cerut pe retelel sociale acest lucru, dar si demisia sefului statului.

 

Sefilyan este aliat cu ex-ministrul de externe Raffi Hovannisian, principalul rival politic al presedintelui Serj Sarkissian, un fost cadru comunist in perioada URSS.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22