Un judecător cere echipei lui Trump dovezi că FBI ar fi plantat documente la Mar-a-Lago

L. G. | 23.09.2022

Judecătorul desemnat să analizeze documentele confiscate de FBI de la reședința lui Donald Trump a cerut avocaților fostului președinte să prezintă orice dovadă care poate nega veridicitatea acestora

Pe aceeași temă

Trump a făcut anterior afirmații fără să prezinte și dovezi că unele dintre documentele confiscate ar fi fost plantate de agenți FBI, relatează The Guardian.

Judecătorul federal principal Raymond Dearie, desemnat de un alt judecător să examineze documentele pentru a evalua dacă unele dintre ele ar trebui să nu să fie dezvăluite anchetatorilor, ca fiind confidențiale, a cerut, de asemenea, Departamentului de Justiție să certifice până luni un inventar detaliat al proprietății materialelor pe care FBI le-a confiscat în timpul percheziției aprobate de instanță la 8 august la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida.

Dearie le-a cerut avocaților lui Trump să prezinte până la 30 septembrie o listă de obiecte specifice din acel inventar „despre care reclamantul afirmă că nu au fost confiscate din incintă”. Dearie le-a cerut, de asemenea, să prezinte până la acea dată orice corecții la lista guvernului, inclusiv obiectele care, în opinia lor, au fost confiscate la Mar-a-Lago, dar care nu figurează în inventar.

„Această prezentare va fi ultima oportunitate [a lui Trump] de a ridica orice dispută factuală cu privire la caracterul complet și la acuratețea inventarului detaliat al proprietății”, a scris Dearie, în calitate de arbitru independent cunoscut sub numele de „maestru special”.

Percheziția a fost efectuată ca parte a unei anchete penale federale pentru a stabili dacă Trump a reținut ilegal documente de la Casa Albă și a încercat să obstrucționeze o anchetă atunci când a părăsit funcția în ianuarie 2021, după ce a eșuat în tentativa sa de realegere în 2020.

Trump a calificat ancheta drept motivată politic. De asemenea, el a afirmat, fără a furniza dovezi, atât că a declasificat orice document găsit la Mar-a-Lago, cât și că FBI a plantat documente.

La cererea avocaților lui Trump, judecătorul districtual american Aileen Cannon l-a desemnat pe Dearie să verifice materialele. Departamentul de justiție a declarat că au fost confiscate peste 11.000 de documente, dintre care aproximativ sunt 100 de documente marcate ca fiind clasificate.

O curte de apel federală a decis miercuri că Departamentul de justiție poate relua examinarea acelor documente clasificate în cadrul anchetei sale penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22