Un jurnalist azer aflat împrună cu soția sa la Toulouse a fost ținta unui atentat

Redactia | 30.03.2018

Tentativa de asasinat asupra unui jurnalist din Azerbaidjancare se afla în mașină împreună cu soția sa a avut loc vineri dimineață, într-o localitate situată la periferia orașului Toulouse, Colomiers.

Pe aceeași temă

 

 

Au fost trase cel puțin șapte focuri de armă în ceea ce pare a fi un atac țintit, o posibilă reglare de conturi.  Atacatorul, un bărbat de aproximativ 50 de ani, care coborâse dintr-o mașină și se apropiase de vehiculul victimelor sale, a reușit să fugă.

 

Potrivit unor surse, femeia, împușcată în cap, ar fi murit la spital, iar bărbatul a fost rănit la spate, având leziuni care îi pun viața în pericol.
Jurnalistul se numește Rahim Namazov și are 39 de ani, iar pe soția lui o chema Aida.

 

Potrivit profilului de Facebook, bărbatul era asistent administrativ la Primăria din Toulouse, dar nu figurează în actele acestei instituții și se crede că ar fi fost doar o acoperire a jurnalistului. Cuplul ar avea trei copii, dintre care doi sunt elevi la Colomiers. De altfel, presa locală scrie că cei doi au fost executați după ce tocmai își lăsaseră copiii la școală.


Rahim Namazov fusese amenințat cu moartea în țara sa natală, Azerbaidjan, și chiar fusese închis. Suspectat de terorism, el a fost expulzat din Azerbaidjan, țară cu un regim represiv și autoritar. Era refugiat la Toulouse din 2010.


Potrivit unui ONG armean, jurnalistul desfășura o anchetă despre „mafia organelor”. El ar fi văzut corpuri neînsuflețite de soldați din care ar fi fost prelevate inimile, rinichii și plămânii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22