Un jurnalist polonez a fost lovit la o televiziune din Rusia, dupa ce a laudat Romania

E.b. | 24.11.2016

Jurnalistul polonez Tomasz Maciejczuk a fost lovit in fata in timpul filmarii emisiunii „Votul corect”, difuzata de TVC (ТВ Центр), care ţine de administratia Moscovei.

Pe aceeași temă

 

 

Discutia se invartea in jurul salariilor mici din Rusia, iar Maciejzuk a afirmat ca, din acestr punct de vedere, tarile est-europene stau mult mai bine decat cea condusa de Vladimir Putin, dand chiar exemplul Romaniei.

 

„Daca vorbim despre bani, as vrea sa felicit Romania pentru victoria sa. Si stiti de ce? Pentru ca la ora actuala, salariul mediu in Romania e mai mare decat in Rusia. Si e mai mare si in Letonia”, a afirmat jurnalistul polonez. Un alt invitat l-a intrebat cum e situatia in Ucraina, iar Maciejczuk i-a replicat ca „ucrainenii vor sa duca o viata normala, nu sa traiasca in rahat, ca voi”, conform stirileprotv.ro.


Imediat, moderatorul emisiunii, Roman Babaian, l-a lovit ci hartiile  pe care le avea in mana peste fata. „Voi sunteti cei care traiti in rahat”, i-a strigat el lui Maciejczuk. Au urmat apoi scene haotice, Babaian si ceilalti invitati incercand sa-l scoata din platou pe invitat. Acesta a refuzat, sustinand ca afirmatiile sale nu sunt mai scandaloase decat cele pe care rusii le fac despre polonezi sau locuitorii tarilor baltice.

 

 

 

Apoi, un alt invitat, Ihor Markov, i-a dat un pumn lui Maciejczuk. Markov este un fost parlamentar ucrainean pro-rus, dat in urmarire in prezent de autoritatile de la Kiev pentru ca ar fi batut in 2007, la Odessa, cativa protestari care se opuneau inaltarii unui monument al imparatesei Ecaterina cea Mare.


Din cauza acestui incident, emisiunea nu a mai fost difuzata, dar postul TV a postat-o pe canalul sau de YouTube. Presa oficiala a Kremlinului il acuza acum pe Maciejczuk ca este rusofob si a provocat intentionat scandalul, scrie Moscow Times.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22