Un nou atac armat într-un liceu din SUA. Cel puțin opt morți și mai mulți răniți

Redactia | 18.05.2018

Mai multe persoane au murit vineri după ce o persoană a deschis focul într-un liceu din Texas, au anunțat mai multe posturi TV, iar președintele Trump a scris pe Twitter că „ne putem aștepta la vești proaste”, a transmis Reuters.

Pe aceeași temă

UPDATE: 

Atacatorul de la școala din Santa Fe este un adolescent de 17ani, elev al școlii, Dimitrios Pagourtzis. El a fost reținut de poliție după ce a omorât 10 oameni (9 elevi și un profesor) și a rănit mai mult de 12.

CNN a prezentat un screenshot cu pagina de Facebook a atacatorului, înainte de a fi închisă:

Potrivit lui Cassandra Fairbanks, Dimitrios Pagourtzis era un columbiner* pentru că avea aceași insignă cu secera și ciocanul pe care Dylan Klebold o avea pe o gheată în timpul masacrului columbin.

*Columbiner:  Cineva care are un interes profund pentru masacrul din liceul Columbine din 20 aprilie. Sau poate fi de asemenea, obsedat de două dintre victimele care s-au sinucis, Dylan Klebold și Eric Harris. 

 

Dimitrios Pagourtzis was a columbiner. He had the same button that Dylan Klebold wore on his shoe during the columbine massacre. Lots of columbiners wear this button. pic.twitter.com/bXc0uLebvi

— Cassandra Fairbanks (@CassandraRules) May 18, 2018

 

 

Daily Caller relatează că paginile de social media care ar aparține lui Pagourtzis dezvăluie că era obsedat de arme, cuțite și torturi de animale. Ei au arătat, de asemenea, că avea un trenci cu însemnele URSS și naziste pe ea (jacheta poate fi văzută în fotografia de mai sus). Pagina sa din Facebook, de asemenea, pare să sugereze o obsesie față de satanism.

Fotografiile de pe contul lui de Instagram arată o întreagă colecție de arme și cuțite.

"Focuri de armă într-o şcoală din Texas. Primele informaţii arată că ne putem aştepta la veşti proaste", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, care a adăugat că este vorba de un "atac oribil".

 

Poliţia a anunţat apoi la scurt timp că în între opt şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în incident. Tot conform poliţiei, atacatorul era un elev al liceului.

 

Anterior, un jurnalist al postului local de televiziune KHOU a citat trei surse distincte care au spus că cel puţin opt persoane au fost ucise, în timp ce CNN a relatat că ar fi vorba de "mai mulţi morţi".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22