Un polițist polonez a fost grav rănit în ciocnirile cu migranții de la granita cu Belarus

Laurentiu Gheorghe | 16.11.2021

Un polițist polonez a suferit răni grave, cel mai probabil o fractură de craniu, marți, după ce forțele de securitate de la graniță au respins atacurile migranților, a anunțat poliția poloneză.

Pe aceeași temă

„Din nefericire, în urma unui atac al unor persoane împinse de partea bielorusă, un poliţist a fost grav rănit”, se arată într-un mesaj al poliției poloneze, publicat pe Twitter. Moscova a denunţat marţi acţiunea „inacceptabilă” a Poloniei împotriva migranţilor.

„Comportamentul părţii poloneze este absolut inacceptabil”, a spus Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse. Lavrov a susținut că „forțele poloneze încalcă toate normele juridice folosind tunurile cu apă deasupra capetelor migranților în direcția statului Belarus”, conform Agerpres.

În jur de 2.000 de migranţi adunaţi la postul de trecere au fost vizaţi de acţiunile Poloniei, Varşovia acuzându-i că au „atacat” trupele la frontieră cu pietre şi că au încercat „să distrugă gardul pentru a intra în Polonia”.

Dictatorul Aleksandr Lukașenko a negat din nou responsabilitatea sa în criza de la granița cu UE, denunțată de liderii europeni drept „terorism de stat”, însă a dat asigurări ca face eforturi pentru repatrierea migranților, majoritatea veniți din Irak.

Ambasada irakiană de la Moscova a anunţat la rândul său marţi că „în jur de 200” dintre cetăţenii săi vor fi repatriaţi în Belarus joi. Este vorba în principal de femei şi copii. Bagdadul a precizat că astfel de zboruri, la care se vor înscrie doar migranţii care doresc acest lucru, vor fi organizate din această săptămână.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22