Un român a murit strivit de un zid pe un șantier din Italia. Primarul a declarat doliu

Dora Vulcan | 06.04.2018

Un român și un italian au murit într-un accident de muncă în Italia, pe un şantier din orașul Crotone. Primarul a declarat zi de doliu în ziua funeraliilor.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Bărbatul, alături de doi colegi italieni, a fost zdrobit de un zid de beton care s-a prăbuşit. Unul singur a scăpat cu viaţă, dar este grav rănit. Această tragedie a adus deja numărul celor care au murit în accidente de muncă în această ţară la 154 de la începutul anului. 

 

Incidentul a avut loc pe un șantier de construcții din orașul italian Crotone. În urma tragediei și-a mai pierdut viața și un cetățean Italian, iar un altul a fost grav rănit. Victimele sunt Dragoș Petru Chiriac (35 de ani), originar din Botoșani, și Giuseppe Greco, un muncitor cu mulți ani de experiență în domeniul construcțiilor, transmite PRO TV care preia Quotidiano.net.

 

La locul accidentului s-au prezentat, de urgență, carabinierii, pompierii și mai multe echipaje de salvare, însă pentru cei doi bărbați prinși sub zid nu s-a mai putut face nimic.

 

 

 

 

Oamenii lucrau la extinderea unei şosele, în sudul ţării. Când s-a produs accidentul, eliberau terenul de construcţii mai vechi.

 

Este un caz care a stârnit emoții în rândul comunității din Crotone, unde a avut loc tragedia. 600 de români trăiesc în orașul calabrez, relatează Sergiu Balaban, corespondent Digi24 în Italia.

 

Primarul localității a declarat doliu în oraș în ziua înmormântării celor doi muncitori. Pe pagina sa de Facebook a transmis condoleanțe familiilor și le-a asigurat de întregul sprijin al comunității.

 

Peste 150 de accidente de muncă au avut loc în Italia și mai mult că sigur de astăzi înainte vor avea loc mai multe controale pe șantiere.

 

Sindicaliştii deplâng faptul că patronii italieni, afectaţi de criză, fac economie la echipamentele de protecţie şi pun vieţile angajaţilor în pericol.

 

Ministrul muncii a convocat un consiliu pe 10 aprilie pentru a analiza aceste accidente, un număr impresionant de la începutul lui 2018. Nu sunt puțini români care lucrează în acest domeniu și din păcate mulți dintre ei acceptă să lucreze la negru.

 

Nu era și cazul românului care și-a pierdut viața. Potrivit informațiilor pe care le avem în acest moment el lucra cu acte în regulă.

 

Autoritățile au deschis acum o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele acestui accident și eventual vinovații.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22