Un român, minor, salvat din Hotelul Rigopianoa, lovit de avalanşă

E.b. | 21.01.2017

Autorităţile italiene au confirmat că a fost identificat şi cel de-al treilea cetăţean român minor afectat de avalanşa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

Pe aceeași temă

  

MAE precizează că acesta se află, în prezent, sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara, medicii acestei unităţi precizând că cei trei sunt în stare bună, în afara oricărui pericol.


În continuarea informaţiilor transmise până la acest moment referitor la cei trei cetăţeni români afectaţi de avalanşa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, vă informăm că autorităţile italiene au confirmat că a fost identificat şi cel de-al treilea cetăţean român minor. Acesta este în viaţă şi se află în prezent sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara. Reprezentanţii unităţii medicale au confirmat că starea de sănătate a celor trei cetăţeni români este bună şi se află în afara oricărui pericol, se arată într-un comunicat MAE

 

Pe parcursul gestionării operațiunilor de salvare, reprezentanţii Ambasadei României la Roma au fost în contact permanent atât cu autoritățile italiene competente, cât și cu familia cetățenilor români, acordând sprijinul necesar.

 

Reiterăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia -  (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  (0039) 06 835 233 52;  (0039) 06 835 233 44 - apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - (0039) 345.147.39.35, conform comunicatului MAE.

 

 

Presa italiană relata, vineri seară, că fiica de cinci ani a româncei salvate, vineri la prânz, împreună cu fiul său, Gianfilippo, dintre ruinele hotelului Rigopiano, lovit de avalanşă cu două zile în urmă, ar fi printre supravieţuitori, după ce mama copilei le-a indicat salvatorilor locul în care s-ar mai afla un grup de cinci persoane.

 

Potrivit sursei citate, printre supravieţuitori ar fi şi patru copii, între care şi fraţii Gianfilippo şi Ludovica, cei doi copii ai italianului Giampiero Parete şi ai româncei Adriana.

 

Iniţial, echipele de intervenţie au găsit, vineri dimineaţă, şase supravieţuitori, ghidându-se după fumul care se vedea ieşind dintre dărâmîturile Hotelului Rigopiano, după ce românca, după toate probabilităţile, aprinsese un foc pentru a se încălzi împreună cu alţi supravieţuitori.

 

Potrivit Ilmessaggero.it,  preluat de News.ro, atunci când a fost scoasă afară de către pompieri, alături de fiul său, Gianfillippo Parete, în vârstă de opt ani, românca le-a strigat salvatorilor să o scoată şi pe fiica sa de cinci ani, indicând locul în care aceasta s-ar afla alături de alte persoane.

 

Soţul româncei, bucătarul Giampiero Parete, este cel care a anunţat producerea tragediei şi care se afla în afara hotelului împreună cu altă persoană în momentul în care avalanşa a lovit clădirea.

 

Primii supravieţuitori au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

 

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte 19 persoane sunt date încă dispărute.

 

Avalanşa a avut loc în noaptea de miercuri spre joi şi a lovit Hotelul Rigopiano, în localitatea Farindola, pe Muntele Gran Sasso din regiunea Abruzzo (centru), iar zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri, declara preşedintele provinciei Pescara, unde a avut loc tragedia.

 

Echipele de salvare s-au mobilizat rapid, însă zăpada a blocat drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns la locul tragediei abia joi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul.

 

La Repubblica relata, sâmbătă dimineaţă, că echipele de salvare italiene au auzit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă noi voci venind de sub dărâmăturile hotelului Rigopiano, lovit de avalanşă. De asemenea, salvatorii au mai scos din hotel trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – din grupul găsit vineri. Încă doi oameni din acel grup se află încă într-un compartiment al bucătăriei.

 

Operaţiunile de salvare au continuat toată noaptea în hotelul distrus de avalanşă miercuri.

 

Echipele de intervenţie au mai recuperat un cadavru, al unei femei, într-o altă zonă a hotelului decât cea în care se aflau supravieţuitorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22