Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat. 400 de locuitori din Hostomel sunt dați dispăruți

Redactia | 06.04.2022

SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei miercuri, în coordonare cu țările G7 și Uniunea Europeană, a spus un oficial al administrației Biden.

Pe aceeași temă

Noul pachet de măsuri va interzice toate investițiile noi în Rusia, va crește sancțiunile pentru instituțiile financiare și întreprinderile de stat din Rusia și va sancționa noi oficiali ai guvernului rus și membrii familiilor acestora. UE a adoptat ieri al cincilea pachet de sancțiuni contra Rusiei: embargo pentru cărbunele rusesc, interzicerea navelor în porturile UE, sancțiuni pentru bănci. Între timp, Rusia nu renunță la ofensivă în Ucraina, ci se va concentra asupra preluării totale a regiunii Donbas în următoarele săptămâni, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat de trupele ruse. Un proiectil a căzut fix lângă o ambulanță și a distrus-o. 

Sute de locuitori din Hostomel sunt dați dispăruți

Aproximativ 400 de locuitori din suburbia Hostomel a capitalei Kiev sunt daţi dispăruţi după 35 de zile de ocupaţie rusă, a declarat şeful administraţiei militare locale, transmite miercuri dpa, citată de Agerpres.

Taras Dumenko a declarat că autorităţile inspectează în prezent subsolurile din zonă.

Au dispărut fără urmă soţul şi fiul unui medic local care au fost răpiţi în urmă cu 12 zile, iar cadavrele unor persoane despre care se ştie că au fost ucise, de asemenea, nu pot fi găsite, a spus el.

Localitatea Hostomel se află la nord-vest de capitala Kiev, în apropierea unui aerodrom. Suburbia a fost puternic disputată de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie. Majoritatea celor 16.000 de locuitori ai săi au fugit.

În urmă cu câteva zile, trupele ucrainene au reluat controlul asupra suburbiilor Hostomel, Bucea şi Irpin.

Un spital de copii din Nikolaev a fost bombardat de trupele ruse. Un proiectil a căzut fix lângă o ambulanță și a distrus-o.

Un alt obuz a lovit locul de joacă din curtea clinicii.

Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost publicate de guvernatorul din Nikolaev, Vitali Kim.

Procurorul general al Ucrainei a spus că au fost folosite obuze cu fragmentare, interzise de normele internaționale.

Spitalul nu a fost singura țintă. În total, în Nikolaev, 12 oameni au fost uciși și 41 au fost răniți în bombardamente dintr-o singură zi. 

SUA vor anunța azi un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei miercuri, în coordonare cu țările G7 și Uniunea Europeană, a spus un oficial al administrației Biden. Noile sancțiuni „vor impune costuri semnificative Rusiei și o vor împinge mai departe pe drumul izolării economice, financiare și tehnologice”, a adăugat el, potrivit CNN.

Noul pachet de sancțiuni va interzice toate investițiile noi în Rusia, va crește sancțiunile pentru instituțiile financiare și întreprinderile de stat din Rusia și va sancționa noi oficiali ai guvernului rus și membrii familiilor acestora.

„Aceste măsuri vor degrada instrumentele cheie ale puterii de stat ruse, vor impune un prejudiciu economic acut și imediat Rusiei și vor trage la răspundere cleptocrația rusă care finanțează și sprijină războiul lui Putin. Aceste măsuri vor fi luate împreună cu aliații și partenerii noștri, demonstrând hotărârea și unitatea noastră în a impune Rusiei costuri fără precedent pentru războiul său împotriva Ucrainei”, a spus oficialul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22