Un tânăr de 18 ani a împușcat mortal 10 oameni și a rănit alți 3 în orașul Buffalo din SUA

L. G. | 15.05.2022

Atacatorul care a omorât 10 oameni în SUA s-a filmat în timp ce împușca pe oricine i-a ieșit în cale. Numele unor ucigași notorii, scrise pe pușca folosită

Pe aceeași temă

Zece persoane au fost ucise în urma unui atac armat în orașul Buffalo, statul New York. Poliţia consideră că infracţiunea a fost motivată de ură. Atacatorul din Buffalo are doar 18 ani, relatează BBC.

În urma atacului, un tânăr de 18 ani a fost reţinut la faţa locului,. Potrivit Poliției, atacatorul a folosit o cameră pentru a transmite atacul online.

Imaginile atacului îl arată pe tânăr coborând dintr-o mașină și împușcând oamenii aflați în fața unui supermarket. Ulterior, tânărul de 18 ani intră în interiorul magazinului și împușcă tot ce îi iese în cale. Din imaginile atacului se poate vedea cum atacatorul împușcă în cap, una dintre victime, aflată deja la pământ în urma rănilor.

Imaginile cu arma crimei folosită în atacul din Statele Unite arată că pe armă era scris numele unor criminali notorii ca John Earnest (care a împușcat mortal o femeie și a rănit alte trei persoane într-o sinagogă din California) sau Anders Breivik (autorul masacrului din Norvegia în care 77 de persoane au fost omorâte și 240 au fost rănite).

Pe arma crimei este scris și un mesaj pentru BLM (Black Lives Matter), ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că atacul este unul rasial.

Descriind consecinţele atacului, un ofiţer de poliţie a declarat pentru Buffalo News: "Este ca şi cum ai merge la un film de groază, dar totul este real. Este asemănător Armaghedonului".

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a descris incidentul drept „un act de violenţă dispreţuitor".

Între timp, preşedintele american Joe Biden a fost informat despre atac. „Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/BREAKING?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BREAKING</a> Several people wounded during shooting attack in a supermarket in Buffalo, NY. <br>Suspect arrested, described himself as a white supremacist and anti-semite in an online manifesto <a href="https://t.co/F2ZPSWUSCb">pic.twitter.com/F2ZPSWUSCb</a></p>&mdash; Guy Elster (@guyelster) <a href="https://twitter.com/guyelster/status/1525561575737905154?ref_src=twsrc%5Etfw">May 14, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22