Unde au lovit teroristii Parisul. Harta atacurilor care au omorit peste 120 de oameni

Iulia Mincu | 14.11.2015

Sase atacuri teroriste concomitente in restaurante, o sala de concerte (in timpul unui concert) si Stade de France (in timpul meciului de fotbal Franta - Germania) s-au soldat cu circa 120 de morti.

Pe aceeași temă

Atacurile teroriste de vineri noaptea de la Paris sunt considerate cea mai cumplita tragedie dupa cel de-al doilea razboi mondial. Franta este in stare de soc, a fost declarata stare de urgenta si au fost inchise granitele. Sase atacuri teroriste concomitente in restaurante, o sala de concerte (in timpul unui concert) si Stade de France (in timpul meciului de fotbal Franta - Germania) s-au soldat cu circa 120 de morti. Cele mai multe victime s-au inregistrat in sala de concerte Bataclan, plina cu fanii trupei americane de rock The Eagles of Death Metal, fani luati ostatici de teroristi.

Desi pina acum atentatul nu a fost inca revendicat, martorii au relatat ca teroristii au strigat Allah Akbar, dar vorbeau intre ei intr-o franceza fara accent, ceea ce-i face pe analisti sa ia in calcul ca ar fi vorba despre tineri francezi de origine musulmana aflati la a doua sau a treia generatie in Franta. Simpatizanti ai  organizaţiilor teroriste sugerează că atentatele de la Paris sunt opera reţelei teroriste Stat Islamic.

 

HARTA ATENTATELOR

 

Sala de concerte Bataclan - cel puţin 82 de morţi

 

 

 Persoane cu cagule pe feţe au descins vineri seară în sala de concerte Bataclan, situată în centrul Parisului, strigând "Allah Akbar" ("Mare este Allah" - sintagmă folosită de adepţii Jihadului, presupusul război sfânt islamic). Sute de persoane asistau la un concert al trupei hard rock americane Eagles of Death Metal. Nu este clar câţi terorişti şi câţi ostatici erau în sala de concerte. Conform unor surse, teroriştii s-au aruncat în aer în momentul intrării forţelor de ordine, provocând un carnagiu printre sutele de ostatici. Alţi ostatici au murit în schimburile de focuri dintre forţele speciale şi alţi terorişti. Cel puţin 82 de persoane au fost ucise.Arena Stade de France - 4 morţi

 

În paralel, trei terorişti s-au aruncat în aer în faţa arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei. Preşedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat în siguranţă.

 

Bulevardul Charonne - 18 morţi

 

În estul Parisului, pe bulavardul Charonne, 18 persoane au fost omorâte într-un atac cu armă automată care a vizat terase şi restaurante.Strada Alibert - cel puţin 12 morţi

 

 În apropiere, schimburi de focuri au izbucnit între terorişti islamişti şi serviciile de securitate, cel puţin 12 persoane fiind ucise.

 

Zona Fontaine au Roi - cinci morţi

 

La câteva sute de metri de Clubul Bataclan, militanţi islamişti au atacat un restaurant cu specific italian, omorând cel puţin cinci persoane.

 

Bulevardul Voltaire - un mort.

 

Un terorist sinucigaş s-a aruncat în aer în această zonă; nu există date exacte despre numărul victimelor.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22