Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri

Laurentiu Gheorghe | 28.08.2020

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie pentru cetățenii străini după ce numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut, iar cetățenii maghiari sosiți în țară vor sta două săptămâni în carantină.

Pe aceeași temă

Șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, a spus, vineri, că cetățenii maghiari care au revenit în țară din străinătate vor putea ieși din caratina de două săptămâni doar după ce vor putea prezenta două teste consecutive negative pentru Covid-19.

Excepțiile vor fi pentru convoaiele militare ale altor țări și tranzitul de ajutoare umanitare și de asemenea celor care se deplasează în interes de afaceri sau diplomaților, a mai spus el.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună

Guvernul ia în calcul diferite variante pentru a permite fanilor să participe finala Super Cupei UEFA dintre Bayern Munchen și Sevilla care se va desfășura în 24 septembrie la Budapesta, a adăugat Gulyas.

„Numărul celor infectați a crescut ... și majoritatea cazurilor își au originea în străinătate”, Gulyas a spus la conferința de presă.

Guvernul de la Budapesta consideră că este necesar să se permită începerea anului școlar săptămâna viitoare, să protejeze populația ca de altfel și economia țării.

Vineri, în Ungaria s-au raportat 132 de noi cazuri de Covid-19, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei. În total, în țara vecină s-au înregistrat până acum 5.511 de cazuri de Covid-19 și 614 decese.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22