Ungaria se opune impunerii unui embargou împotriva importurilor de petrol și gaze din Rusia

L. G. | 19.04.2022

Ungaria respinge stoparea livrărilor de petrol și gaze din Rusia, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după discuțiile cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, relatează TASS.

Pe aceeași temă

„Nu vom susține impunerea de sancțiuni împotriva petrolului și gazelor rusești. Gazul rusesc este furnizat Ungariei fără întrerupere”, a declarat el, citat de postul de televiziune TRT.

Szijjarto a declarat încă de la începutul acestei luni că Ungaria se opune unui embargo asupra livrărilor de energie din Rusia.

Cel de-al cincilea pachet de sancțiuni al Uniunii Europene, în vigoare din 8 aprilie, a extins interdicția mediului de afaceri european privind livrările de tehnologii de rafinare a petrolului și de producție de gaze naturale lichefiate (GNL) către Rusia, potrivit Rezoluției Consiliului UE privind noul pachet de sancțiuni și anexelor la decizie.

UE nu autorizează companiile sale să furnizeze Rusiei echipamente de răcire și lichefiere a gazelor, echipamente pentru fracționarea hidrocarburilor în procesul de producție de GNL și de rafinare a petrolului și gama largă de echipamente chimice pentru diferite faze de rafinare a petrolului, potrivit anexei la rezoluție.

Bruxellesul a introdus pentru prima dată restricții asupra livrărilor de echipamente și tehnologiilor pentru producția de petrol și gaze către Rusia în iulie 2014 și, de atunci, a extins formulările și lista de echipamente interzise la export.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22