Ungaria vrea să fie pregătită pentru a ridica un gard la granița cu România în zece zile

Tudor Despina | 09.03.2016

Ungaria vrea să fie pregătită pentru a ridica un gard la frontiera cu România în termen de zece zile, dacă o decizie în acest sens va fi luată.

Pe aceeași temă

 

Declarația îi aparține ministrului ungar de Interne. Sandor Pinter a spus miercuri că Budapesta va detașa mai multe forțe din poliție și armată pentru a patrula de-a lungul granițelor sudice ale țării. Asta în condițiile în care mai multe state din Balcani au luat măsuri pentru blocarea accesului migranților pe teritoriul lor.

 

Ungaria își va intensifica protecția la frontiere și vom declara o situație de criză ca urmare a migrației”, a spus Pinter, citat de Reuters. Oficialul maghiar a precizat că Slovenia, Croația și Serbia au luat deja măsuri pentru limitarea accesului migranților pe teritoriul lor. Budapesta a ridicat deja un gard la granița cu Servia și Croația.

 

La finalul lunii Februarie, premierul Viktor Orban a ordonat miniștrilor Apărării și Afacerilor Interne să consolideze securitatea la granițele Ungariei, în contextul noilor fluxuri de migranți. Orban a cerut, de asemenea, construirea unei linii de apărare de-a lungul graniței cu România.

 

Trebuie să ne întărim liniile de apărare... Am trimis noi contingente militare la graniţe, am dispus starea de pregătire în judeţele Csongrad şi Bacs, am cerut ministrului apărării şi ministrului de interne să pregătească construcţia liniilor de apărare la graniţa româno-ungară”, a spus șeful Executivului de la Budapesta.

 

Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea graniţelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăţa pe cei de la Bruxelles, pe traficanţii de oameni şi pe migranţi că Ungaria este ţară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre şi se supun oamenilor noştri în uniformă!”, a mai spus premierul.

 

Cu puțin timp înainte, șeful de cabinet al lui Orban declara pentru cotidianul american Wall Street Journal că Ungaria va demara construcția unui gard la frontiera cu România.

 

El a subliniat faptul că migraţia va reîncepe cu siguranță, în urma încălzirii vremii şi riscă să pună presiune asupra graniţelor Ungariei. „Trebuie să ne pregătim pentru asta şi pentru construirea unui gard la graniţa cu România”, a spus oficialul citat.

 

Tot în cursul lunii trecute, ministrul de externe al Ungariei declara la Bucureşti că ţara sa nu are în vedere construirea unui asemenea gard decât dacă nu va avea încotro, dacă refugiaţii îşi vor schimba ruta şi vor trece prin România cu intenţia de a ajunge în Ungaria.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22