UPDATE: Meciul amical dintre Germania si Olanda, anulat din "motive de securitate"

Iulian Popescu | 17.11.2015

Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei, campioana mondială en titre, și Olandei, programat marți seara, la Hanovra, a fost anulat, ''din motive de securitate'', a anunțat poliția, fără a oferi mai multe amănunte.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, a informat că nu s-au descoperit explozivi la stadionul de fotbal din Hanovra unde era programat să se desfășoare meciul de fotbal dintre echipele Germaniei și Olandei, între timp anulat, scrie EFE.

 

Într-o conferință de presă organizată în comun cu ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, Boris Pistorius a făcut cunoscut că nu s-au operat arestări și că poliția acționează în continuare în zona respectivă.

 

UPDATE: Poliția germană a evacuat marți seară sala de concerte Hanovra TUI Arena la scurt timp după ce s-a hotărât anularea meciului amical de fotbal dintre echipele naționale ale Germaniei și Olandei.

 

În această sala cu o capacitate de 14.000 de persoane era programat să se desfășoare concertul grupului pop german Soehne Mannheims.

 

Șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe, a declarat marți seară pentru canalul public ARD că au existat "indicii serioase conform cărora un atentat cu bombă era prevăzut" la stadion, unde urma să fie prezentă și cancelarul german, Angela Merkel, alături de alți miniștri ai cabinetului său.

 

UPDATE: Nu s-au găsit explozibili. Decizia de anulare a fost luată după ce servicii de informații dintr-o țară străină au trimis mai multe date privind pregătirea de către jihadiști a unui atentat cu bombe.

 

UPDATE: Meciul a fost anulat după ce au apărut informații potrivit cărora ar fi urmat un atac terorist asupra stadionului. Trupele antitero au ajuns imediat la stadion.

 

Angela Merkel urma să participe și ea la meci, dar nu sosise încă pe stadion când s-a luat decizia de anulare.

 

Ministrul de Interne german, Thomas de Maizière, urmează să țină o conferință de presă.

 

Spectatorii, care se pregăteau să aducă un omagiu victimelor atentatelor teroriste de vineri, de la Paris, au părăsit arena în urma unei alerte cu bombă, a anunțat cotidianul Gazzetta dello Sport.

 

Cancelarul german Angela Merkel era așteptată la meci, alături de alți miniștri ai guvernului, în semn de solidaritate cu Franța. De asemenea, doi miniștri olandezi, ministrul Apărării, Jeanine Hennes, și cel al Sănătății și Sportului, Edith Schippers, veniseră la meci.

 

Potrivit presei germane, tot la Hanovra a fost evacuată şi sala de concerte Tui-Arena.

 

Aproximativ 800 de poliţişti fuseseră mobilizaţi la amicalul Germania-Olanda, deşi în mod normal sunt prezenţi 200 de agenţi.

 

Înaintea anulării meciului, polițiștii au izolat o zonă din exteriorul stadionului, după descoperirea unui colet suspect, potrivit AFP. Meciul era prevăzut să se desfășoare de la ora 21,45 (ora României).

 

Tot din motive de securitate, luni seara a fost anulat amicalul dintre Belgia și Spania, campioana europeană en titre.

 

Componenții naționalei Germaniei au fost afectați de incidentele de la Paris, deoarece ei disputau la acea oră un meci amical cu Franța, chiar pe Stade de France, locul unuia dintre atentate. Toată delegația germană a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în vestiarele Stade de France.

 

***

 

Întreaga Europă este în alertă după masacrul din Paris  care a dus la moartea a 132 de persoane și rănirea altor aproximativ 150.

 

Cum s-au desfășurat atentatele de la Paris care au înspăimântat Europa:

 

Cronologia tragediei (Reuters):

Vineri, 13 noiembrie:

 

orele 21:20 — Un atacator sinucigaș detonează o centură explozivă în apropierea uneia dintre porțile Stade de France, în cartierul Saint-Denis (nordul Parisului), unde președintele Franței și șeful diplomației germane urmăreau meciul amical de fotbal dintre selecționatele celor două țări. În explozie și-a pierdut viața un trecător, precum și teroristul kamikaze.

 

orele 21:25 — În arondismentul XX al Parisului, la intersecția străzilor Bichat și Alibert, bărbați înarmați au deschis focul asupra clienților aflați pe terasele barului "Le Carillon" și a restaurantului "Petit Cambodge", ucigând 15 persoane și rănind grav 10.

 

orele 21:30 — În afara Stade de France, un al doilea atacator kamikaze detonează bomba pe care o avea asupra sa, pierzându-și viața.

 

orele 21:32 — Mai mulți indivizi deschid focul în fața barului "A La Bonne Biere", situat la intersecția străzilor Fontaine au Roi și Faubourg du Temple, în arondismentul XXI, ucigând cinci oameni și rănind grav opt.

 

orele 21:36 — Bărbați înarmați ucid 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului "La Belle Equipe" de pe Rue de Charrone. În atac au mai fost răniți grav nouă oameni.

 

în jurul orelor 21:40 — Un atacator sinucigaș se aruncă în aer în interiorul restaurantului "Le Comptoir Voltaire" de pe bulevardul Voltaire, situat tot în arondismentul XXI, rănind grav o persoană.

 

orele 21:40 — O mașină se oprește în fața sălii de concerte din Bataclan. Mai mulți bărbați înarmați intră în sală, în timpul unui concert susținut de formația americană de rock Eagles of Death Metal, și deschid focul la întâmplare în direcția mulțimii, ucigând 89 de oameni și rănind mulți alții. Atacatorii fac referiri la situația din Siria și Irak.

 

orele 21:53 — Un al treilea atacator sinucigaș se aruncă în aer în apropiere de Stade de France.

 

Sâmbătă, 14 noiembrie:

 

orele 00:20 — Forțele de securitate franceze dau asaltul asupra sălii de concerte din Bataclan, în încercarea de a-i elibera pe cei aflați înăuntru. Trei atacatori sunt uciși: unul este împușcat de forțele de ordine, iar alți doi se aruncă în aer, detonându-și centurile explozive pe care le aveau asupra lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22