Ursula von der Leyen cere țărilor din UE să primească o parte dintre migranții ilegali din Lampedusa

Redactia | 18.09.2023

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cere țărilor din UE să primească o parte dintre migranții care au ajuns în ultimele zile în Lampedusa, și propune un plan în zece puncte

Pe aceeași temă

În schimb, premierul Giorgia Meloni susține că însuși viitorul Europei este în joc în Lampedusa, invadată de migranți veniți cu bărcile pe Mediterana. „Este în joc viitorul Europei”, a afirmat Giorgia Meloni, premierul Italiei: "

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a declarat că „Migrația ilegală este o provocare europeană și are nevoie de un răspuns solidar."

De la aceeași masă, președintele Comisiei Europene și premierul Italiei au transmis un mesaj comun, în mijlocul crizei provocate de miile de migranți ajunși în Lampedusa. Giorgia Meloni, premierul Italiei, a spus că „Este o greșeală uriașă ca cineva din Europa să-și imagineze că această criză cu care ne confruntăm poate fi rezolvată doar în interiorul granițelor Italiei.”

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene solicită cooperare europeană: „Le cerem altor țări membre să preia migranți din Italia. Se vor petrece schimbări doar prin acțiuni concrete și puteți conta pe ajutorul Uniunii Europene.”

Din Lampedusa, Ursula von der Leyen a propus un plan în zece puncte pentru rezolvarea crizei migranților. Printre altele, implicarea Frontex și a Agenției pentru Azil din Uniunea Europeană, intensificarea supravegherii pe mare și a luptei împotriva traficanților de persoane.

Giorgia Meloni, premierul Italiei consideră că „Acest gest (vizita Ursulei von der Leyen, n.r.) nu este doar un gest de solidaritate al Europei față de Italia, ci mai degrabă un gest de responsabilitate al Europei față de ea însăși." Aflată aproape de coasta tunisiană, Lampedusa este de mult timp un loc asaltat de migranți. Numărul uriaș de oameni care au debarcat aici în ultimele zile i-a adus la disperare pe localnici, iar consiliul municipal a declarat stare de urgenţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22