USA Today, editorial dur la adresa Trump: Nu e demn sa curete toaletele bibliotecii lui Obama

E.b. | 14.12.2017

Cotidianul american USA Today a publicat miercuri un editorial foarte dur la adresa presedintelui Donald Trump. Asta in pofida faptului ca USA Today este de obicei cunoscut pentru abordarea generalista a subiectelor, cu un ton moderat.

Pe aceeași temă

 

USA Today afirma ca republicanul nu este nici macar demn sa curete toaletele in biblioteca prezidentiala a lui Barack Obama sau sa lustruiasca pantofii lui George W. Bush, transmite AFP.

 

Singurul cotidian national din Statele Unite, afisand unul dintre cele mai mari tiraje din SUA, USA Today este de obicei cunoscut pentru abordarea generalista a subiectelor, cu un ton mai moderat. Editorialul a fost insa provocat de un tweet al lui Donald Trump care ataca o senatoare democrata. 

 

Ziarul denunta in termeni duri aceasta postare, in care presedintele afirma, marti, ca senatoarea democrata Kirsten Gillibrand a venit recent sa se "roage pentru donatii in campanie", adaugand aceasta era "gata sa faca orice" pentru a obtine finantarea.

 

"Cu acest ultim tweet, in care insinueaza ca o senatoare americana ar putea schimba favoruri sexuale pentru donatii de campanie, presedintele Trump a demonstrat ca este inapt sa ocupe aceasta functie. A atinge limita de jos nu opreste un presedinte care reuseste mereu sa cada si mai jos", arata editorialul. 

 

"Un presedinte care practic o numeste pe senatoarea Kirsten Gillibrand tarfa nu e demn nici macar sa curete toaletele bibliotecii prezidentiale a lui Obama sau sa lustruiasca pantofii lui George W. Bush", continua USA Today. 

 

Cotidianul denunta si "declaratiile false sau inselatoare" ale lui Donald Trump - in ritmul de 5,5 pe zi, potrivit unei numaratori a  The Washington Post - precum si comentariile care alimenteaza diviziunile din societate.

 

"Nu e vorba de diferentele politice pe care le-am avut cu toti presedintii sau de deceptiile fata de unii dintre liderii nostri. Obama si Bush au esuat si ei in multe privinte. Si-au incalcat promisiunile si au spus minciuni, dar decenta fundamentala a fiecaruia dintre ei nu a fost pusa niciodata la indoiala", explica  USA Today . 

 

"Donald Trump, omul, in schimb, este deosebit de oribil", adauga ziarul, care critica o "conduita respingatoare". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22